Imprimeix
PDF

Joana Barceló: "La situació pot ser dramàtica en hivern si no es prenen mesures"

JBarceló Més de 38.000 famílies de Balears tenen tots els seus membres a l'atur

Balears té 130.000 persones a l'atur, 15.000 més que l'any passat en aquestes dates

Palma, 27 juliol 2012.- Gairebé una de cada deu famílies de Balears, un total de 38.065, té tots els seus membres a l'atur, segons publica avui l'enquesta de població activa del segon trimestre del 2012. "Aquestes xifres, ja començada la temporada turística, indiquen que la situació pot ser dramàtica en hivern, si no es prenen mesures2, ha valorat avui la diputada socialista Joana Barceló.

Barceló ha destacat també que, coincidint amb l'inici de la temporada, Balears té un record històric de persones aturades, un total de 130.100 aturats, que suposa un 21,27%. Aquesta xifra del segon trimestre supera en 15.000 aturats les xifres de fa un any, superant-la en quasi dos punts més, ha explicat.

La diputada socialista ha advertit que "si no s'activen polítiques actives d'ocupació de cara al proper hivern, la situació pot arribar a ser dramàtica". Igualment, ha instat al necessari i obligat compliment dels acords aprovats per unanimitat al Parlament de les Illes Balears el passat 22 de maig. Aquells acords preveien, entre d'altres:

.- Cercar la concertació social per a la redacció del Pla d'Ocupació 2012-2016, amb l'objectiu d'establir mesures que permetin assolir la reducció de l'atur interanual i de manera especial l'atur dels joves de les nostres illes.

.- Garantir l'existència de personal i mitjans necessaris per que el servei públic d'orientació pugui atendre als treballadors en atur de les nostres illes, com a mínim al 60%.

.- Articular programes de segona oportunitat, d'acord amb els ajuntaments i escoles d'adults per possibilitar l'accés de les persones aturades a la formació.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube