Imprimeix
PDF

Marc Pons sobre el CPFF: “Per salvar la cara a Rajoy, Bauzá ha venut l'ànima al diable”

Cosme Bonet i Marc PonsEl PSIB-PSOE presenta una PNL per garantir que les persones amb participacions preferents puguin recuperar el 100% del seu doblers i no es torni repetir l'abús

Igualment, demanen que es perllongui l'ajut de 400 euros per a aturats sense prestació per evitar que moltes famílies arribin a ls indigència

Palma, 1 d'agost 2012.- El Grup Parlamentari Socialista ha valorat avui amb molta preocupació l'actitud del Govern del Partit Popular a Balears, que ha assumint unes directrius del Govern central en el Consell de Política Fiscal i Financera que "tindran i tenen conseqüències directes molt greus per als ciutadans de les Illes Balears".

"Per salvar la cara a Rajoy, Bauzá ha venut l'ànima al diable", ha opinat el diputat Marc Pons, portaveu socialista en matèria econòmica en el Parlament. Bauzá ha posat la disciplina de partit per davant dels interessos dels ciutadans. Pons s'ha mostrat molt crític amb Bauzá, qui ha assumit el límit del 1,5% del PIB com a endeutament per al 2012 i 0,7% el 2013, sabent "que no ho podrà complir".

El diputat ha recordat que l'executiu Bauzá ja "ha maquillat les xifres de la pitjor manera possible", amb la renegociació dels crèdits bancaris, que suposaran haver de pagar 600 milions d'euros més en 10 anys només en interessos. "Cada any s'hauran de pagar 60 milions d'euros més del que ja estava previst, gràcies a les darreres renegociacions del Govern", a canvi de no començar a pagar enguany, ha explicat.

Pons ha considerat que el Govern està fent "una bolla molt gran", quan havia alternatives per al finançament de la CAIB, com ara que el PP a Madrid hagués donat major flexibilitat en el compliment del dèficit -tal com ells han obtingut "un coixí" de Brussel·les- recorrent al fons de competitivitat o cobrant les inversions estatutàries. Però el PP, en ves d'utilitzar aquestes eines, ha decidit "hipotecar de manera tremenda a la nostra comunitat autònoma". El PSIB-PSOE no comparteix aquesta política, ha dit.

Una iniciativa en defensa dels afectats per Participacions Preferents

Pons ha presentat avui matí una Proposició no de Llei en defensa de les persones que havien contractat participacions preferents amb els bancs i que ara es troben amb els seus estalvis enganxats en productes de risc i irrecuperables a curt termini. "Tot i que ja s'estan produint algunes decisions judicials, el legislatiu i l'executiu no podem quedar de mans aturades davant aquesta situació", ha opinat Pons.

La PNL socialista vol que el Parlament insti al Govern de l'Estat Espanyol a adoptar mesures per solucionar aquesta situació i que no es torni a repetir mai més. En primer lloc, que totes les operacions de participacions preferents o altres obligacions subordinades hagin de ser autoritzades per la comissió Nacional del Mercat de Valors. En segon lloc, que les entitats hagin d'oferir de forma obligatòria, en el termini de sis mesos, als clients minoristes el 100 per cent del valor nominal dels instruments contractats, ja sigui canviant-les per accions, per obligacions subordinades convertibles en accions de l'entitat emissora, o canviar-les per imposicions a termini fixo no superior a tres anys. Finalment, la PNL demana que, si el titular de les preferents fos insolvent en la mateixa entitat bancària, per préstec hipotecari, personal, etc.. el banc no pugui executar el préstec fins que no es liquidi l'operació de bescanvi de les preferents.

Al mateix temps, la Proposició insta al Govern de la Comunitat Autònoma a reunir en torn a una taula als afectats i a les entitats, per intentar arribar a acords i solucions satisfactòries, sense haver d'esperar decisions judicials ni canvis legislatius. "El Govern del PP no pot fer com sempre, mirar cap a una altra banda i no fer res", ha opinat.

Mocions en els Ajuntaments en defensa de l'ajut dels 400 euros

Per altra part, el diputat Cosme Bonet ha presentat la campanya #SOS400euros que ha posat en marxa el PSOE a nivell de tot l'estat per reclamar que es mantengui l'ajuda als aturats que han esgotat les prestacions. "Dia 15 d'agost, desapareixerà aquest ajut, una de les mesures més injustes que ha pres aquest govern obsessionat per l'austeritat estèril i amb nul·la sensibilitat social", ha dit.

Bonet ha recordat que 400 euros "rompen la fina línia entre la pobresa i d'indigència per a moltes famílies". Per justícia social, el PSOE ha posat en marxa una campanya en facebook i twitter, demanant que el Consell de Ministres perllongui el pla. Igualment, els socialistes de les Illes Balears presentaran mocions i iniciatives en aquest sentit en els ajuntaments i en els consells insulars.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube