Imprimeix
PDF

Balears registra una xifra històrica d'aturats en el mes de juliol, amb 75.524 persones en atur

JBarceló Joana Barceló: "El problema més dur és que el 50% dels treballadors inscrits en el SOIB no tenen cap prestació. Si el Govern elimina l'ajut dels 400 €, la situació serà insostenible" #SOS400euros

Palma, 2 agost 2012.- Balears va tancar el mes de juliol amb una baixada del 2,6 % en el nombre d'aturats respecte a juny, però encara hi ha a les illes 75.524 persones aturades en plena temporada turística, unes "xifres històriques per al mes de juliol", ha destacat avui Joana Barceló, diputada socialista en el Parlament de les Illes Balears.

"Valoram que l'atur hagi baixat en 1.753 persones aturades menys, una xifra molt vinculada a l'estacionalitat de la nostra economia", ha declarat Barceló. "Tot així, a les Balears seguim destruint ocupació, amb 4.544 aturats més que l'any passat en aquestes dates (augment del 6,4%)", ha apuntat Barceló.

La diputada ha explicat que a Balears "no estam creant ocupació", ja que tenim 6. 955 llocs de feina menys que l'any passat (dades d'afiliació). I la tendència de les xifres també preocupa: augmenta l'estacionalitat de l'ocupació i augmenta la precarietat, amb la baixada dels contractes indefinits (en un 0,8%) i la pujada dels temporals (3,01%), ha explicat.

"L'estacionalitat turística i la incertesa econòmica han concentrat la contractació en els mesos de plena temporada, però no és suficient a nivell laboral per recuperar les xifres de l'any passat i aturar aquesta tendència negativa", ha dit. Si a més li sumem l'increment de les persones aturades que han quedat sense prestacions, "no es pot fer una valoració positiva, sinó més bé al contrari, valorar la necessitat urgent de la concertació per garantir el suport a les persones que estan quedant al marge del nostre mercat laboral", ha apuntat.

El problema més dur és que, en plena temporada turística, hi ha 51.195 treballadors demandants d'ocupació inscrits en el SOIB (el 50,9% del total inscrits) que no tenen dret a cap prestació. I, en aquests moments, encara hi ha 18.751 fixos discontinus que no els han cridat per treballar.

"La resposta del Govern de l'Estat de rebaixar les prestacions per desocupació i retirar l'ajut dels 400 euros a les persones aturades que havien esgotat prestacions, endurirà de manera insostenible la situació de molts de treballadors a la nostra comunitat autònoma", ha avisat Barceló. La socialista ha aprofitat per demanar al Govern del Partit Popular que lideri accions positives a favor de la creació d'ocupació i en contra de l'atur, tal com va prometre en campanya electoral.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube