Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE creu que les xifres d'endeutament dels ajuntaments del PP posen en evidència la seva gestió

Conxa Obrador  Conxa Obrador: "El PP encapçala el rànking del deute municipal per habitant, i dos dels seus batles més endeutats són ara consellers del Govern"

Palma, 16 agost 2012.- Les xifres publicades pel Ministeri d'Hisenda sobre l'endeutament dels ajuntaments posen en evidència la mala gestió del Partit Popular. "El PP encapçala el rànking de deute municipal per habitant a Balears, amb Escorca, Calvià i Llucmajor. I curiosament, dos dels municipis més endeutats tenen als seus antics batles com a consellers d'aquest Govern", ha denunciat la diputada Conxa Obrador.

"Aquesta és l'herència del PP", ha valorat Obrador. Aquest deute municipal per habitant significa que cada ciutadà té una càrrega major de deute i, a la vegada, menys serveis, ja que els ajuntaments estan retallant serveis i prestacions a la ciutadania.

La diputada socialista ha expressat la "desconfiança que aquestes xifres generen damunt la suposada gestió de PP", ja que en municipis on governen des de fa molts anys, les xifres són evidents. Igualment, el PSIB-PSOE expressa la seva desconfiança damunt aquests dos consellers del Govern, ja que el deute municipal és "l'herència rebuda i deixada pels dos consellers quan governaven com a batles en els seus municipis."

Conxa Obrador s'ha referit també a les denuncies presentades per col·lectius immigrants sobre una màfia que cobra per agafar torn per anar al jutjats. El PSIB-PSOE demana a la delegada del Govern "que actuï, donant seguretat a la ciutadania". La delegada del Govern "no es pot dedicar només a acompanyar les autoritats que visiten la nostra illa. El que ha de fer és tallar de rel aquestes màfies, que són un perill per a tots els ciutadans.

Esperant resposta de la Conselleria d'Educació sobre les escoles del OPUS

El Grup Socialista ha recordat també que encara està a l'espera de rebre la informació sol·licitada a la Conselleria d'Educació sobre el concert amb les escoles del Opus Dei, al Parc Bit. Els socialistes han demanat tota la documentació que, segons el Govern, justifica les necessitats educatives d'aquestes escoles, que, en el moment de tenir tots els cicles concertats, hauria de rebre 2,5 milions€ a l'any. El Grup Socialista considera que les escoles del Opus, amb el seu projecte educatiu segregador, vulneren la Constitució Espanyola, la Llei Orgànica d'Educació i la d'Igualtat.

"Ja hi ha una sentència ferma del Tribunal Suprem sobre un cas a Cantabria, que confirma que els concerts educatius als col·legis del OPUS incompleixen la Constitució", ha recordat Obrador. La diputada ha afegit que el Grup Socialista està a l'espera de la informació sol·licitada per valorar quin serà el camí que prendrà.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube