Imprimeix
PDF

“La inconstitucionalitat de la Llei Company és tan flagrant que l'advocacia de l'Estat ha actuat d'ofici”

CarboneroJaume Carbonero ha recordat que els socialistes "ja avisàrem de la presumpta inconstitucionalitat de la llei".

El diputat socialista Jaume Carbonero ha manifestat avui que "la inconstitucionalitat de la Llei Company de mesures urgents per a l'ordenació urbanística sostenible és tan flagrant que l'advocacia de l'Estat ha actuat d'ofici", després de publicar-se avui mateix al BOE que la Comissió Bilateral de Cooperació Administració General de l'Estat-Comunitat Autònoma de les Illes Balears ha acordat iniciar negociacions per resoldre les discrepàncies amb alguns articles i disposicions de la coneguda com Llei Company.

Jaume Carbonero ha recordat que "des del primer dia en què vam conèixer el contingut de la llei, avisàrem sobre la seva presumpta inconstitucionalitat per vulnerar la llei del sòl estatal en relació a la reserva de sòl per a la construcció d'habitatges protegits, així com per incloure el silenci administratiu positiu".

La decisió de la Comissió Bilateral de Cooperació d'iniciar negociacions per resoldre les discrepàncies i designar un grup de treball parteix de l'actuació d'ofici per part de l'advocacia de l'Estat, el que, segons Jaume Carbonero, "és molt significatiu".

El diputat socialista ha lamentat que el PP "no hagi volgut escoltar les nombroses veus, tant des de l'oposició com des del carrer, advertint sobre els efectes negatius d'aquesta llei", el que demostra "el talant autoritari d'un Govern que no escolta a ningú i governa a cop de decret, inclús intentant botar-se la Constitució".

A més, Jaume Carbonero ha demanat al Govern de les Illes Balears que "doni la cara i expliqui què farà a partir d'ara", a més de criticar la "inseguretat jurídica que està generant el Govern Bauzá ja que no sabem si finalment aquesta llei continuarà vigent o la tombarà el Tribunal Constitucional".

Carbonero ha anunciat que, des del Partit Socialista, "estam esperant a veure com evoluciona aquest procés per aclarir la constitucionalitat o no de la llei i valorarem, quan arribi el moment, la possibilitat d'emprendre accions des del Partit".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube