Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE vol que l'Estat adopti mesures per moderar el preu dels hidrocarburs a Balears

Joana Barceló 2 Joana Barceló ha presentat una PNL en base a la Llei 30/98 del Règim Especial de Balears, que atorga a l'Estat la responsabilitat de garantir un preu "tendent a la mitja estatal"

El darrer informe de l'OCU certifica que Balears té la benzina més cara d'Espanya

Palma, 17 d'Agost 2012.- El Grup Socialista ha presentat una Proposició No de Llei al Parlament de les Illes Balears per instar al Govern de l'Estat a adoptar i aplicar "les mesures necessàries" per garantir que el preu dels hidrocarburs a Balears sigui el més similar possible al de la resta d'Espanya, tal com recull La Llei 30/98 del Règim Especial de les Illes Balears.

La diputada Joana Barceló, ha recordat que, segons aquesta norma, el Govern de l'Estat es compromet a tenir en compte "la especificitat del fet insular" per garantir als residents de les Illes Balears que el preu dels hidrocarburs "tendeixin a aproximar-se als preus aplicables a la mitja estatal".

Segons el darrer informe elaborat per la Organització de Consumidors i Usuaris, els preus dels hidrocarburs a les nostres illes són els més cars de tot l'Estat, superant en 5 cèntims la mitja estatal. Això suposa suposa un sobrecost de 36,4 milions d'euros anuals, segons els càlculs del propi Govern de les Illes Balears, que pagam els ciutadans de les Illes de més.

L'impacte del cost dels hidrocarburs en les butxaques dels ciutadans i de les empreses de Balears és molt significatiu, i més des que el Govern del Partit Popular va decidir aplicar un impost de benzina de 4,8 cèntims per litre. Aquest fet, unit als retalls que està fent el PP en matèria de transport públic i assequible (lleva freqüències i augmenta el preu), deixa els ciutadans de Balears en una doble situació de desavantatge.

En altres comunitats autònomes, on també s'aplica l'impost de benzina, els preus no arriben al nivell de Balears, ha recordat Barceló. Madrid hauria d'adoptar mesures per fer "efectiu i real" aquest compromís, ha afegit Barceló.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube