Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana al conseller Mesquida que eviti retallar la Renda Mínima d'Inserció

Conxa Obrador Els socialistes del Consell de Mallorca lamenten la paralització de la RMI, mentre augmenten les llistes d'espera i les necessitats de la població

Palma, 17 agost 2012.- La diputada socialista Conxa Obrador ha demanat avui al Govern de les Illes Balears, i en concret al conseller Mesquida, que eviti retallar la Renda Mínima d'Inserció, amb una nova llei, perquè això deixarà desateses a moltes famílies, que ja es troben en una situació límit.

"Demanam al conseller que no tanqui els ulls a la realitat. Que miri per la finestra del seu despatx a la Conselleria i podrà veure un indicador clar de pobresa i de necessitat", ha dit Obrador. La diputada ha demanat al conseller que sigui responsable i sensible amb la realitat i les dificultats de la gent.

Obrador ha fet aquestes declaracions davant les notícies publicades avui sobre una nova llei que està preparant el Govern de les Illes Balears per revisar la Renda Mínima d'Inserció, i que podria suposar un retall en la prestació i un augment dels requisits i condicions per accedir-hi.

La diputada ha recordat que ja durant la tramitació parlamentària, el Grup Socialista va avisar que el pressupost destinat a la RMI no era suficient. Ara es demostra que era així. "Si no volen posar més doblers, hauran de modificar la llei", ha explicat Obrador, qui ha considerat aquesta nova mesura una més dintre de l'actitud del Partit Popular de fer recaure el pes dels retalls damunt els més febles.

De fet, la Renda Mínima d'Inserció "està paralitzada", ha denunciat Jaume Garau, portaveu socialista en el Consell de Mallorca, qui ha criticat aquesta paràlisi , mentre "augmenta el nombre de persones que demanen aquesta prestació i les llistes d'espera".

Garau ha recordat que aquesta ajuda "és el darrer lloc on poden aferrar-se les persones amb problemes que no tenen cap altre lloc al que acudir per tenir una prestació".

"Medicamentazo" al BOE

El PSIB-PSOE ha valorat negativament l'exclusió de molts de medicaments de la llista del Sistema Nacional de Salut, publicada avui al BOE. Aquest és "un nou copagament", la constatació de que tots i totes pagarem més pels medicaments que hem de menester.

"El PP sembla creure que els malalts prenen medicaments per gust, com si fossin malalts imaginaris", ha opinat Conxa Obrador. La diputada ha recordat que molts d'aquests medicaments són necessaris, tot i que no curin, per alleugerar els símptomes de les malalties. Alguns d'aquests medicaments són els que fan suportable una artrosis o altres malalties cròniques, i ara hauran de ser pagades pels ciutadans o substituïdes per altres més cares, que sí estiguin incloses en la llista del SNS.

Això és, en definitiva, un "medicamentazo" com ja va anunciar el PSOE.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube