Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE creu que els retalls i la reducció de personal a l’Ibanat poden haver afectat a les tasques de prevenció en la lluita contra els incendis

220812 Bonet i AguilóEl Grup Parlamentari Socialista ha qüestionat que el Govern centri l’atenció en la intencionalitat dels incendis que s’estan produint a Mallorca les darreres setmanes, intenti cercar culpables i en canvi no centri el seu esforç en reforçar les tasques de prevenció. El diputat Cosme Bonet, que ha manifestat la preocupació per l’onada d’incendis registrada a l’illa, ha alertat sobre els efectes que els retalls del Govern Bauzá poden tenir sobre la prevenció dels incendis i els mitjans disponibles. En aquest sentit, Bonet ha fet públic que l’Ibanat ha perdut un total de 57 treballadors en només un any, un 20% de la seva plantilla, convertint-se en l’empresa pública de la conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori que més personal ha reduït en els darrers dotze mesos. 

El diputat socialista ha anunciat, durant una compareixença en roda de premsa amb la diputada Lourdes Aguiló, que el PSIB-PSOE presentarà una sol·licitud de compareixença del conseller Company davant el Parlament per a que expliqui aquesta reducció de personal a l’Ibanat i els efectes que ha pogut tenir en les tasques de prevenció contra els incendis aquest estiu. Cosme Bonet ha retret al Govern del PP que intenti desviar l’atenció amb la petició d’incrementar les penes per als piròmans i ha demanat que es centri en la competència que és responsabilitat seva, la de prevenció. 

Des del Grup Socialista, Bonet ha mostrat la preocupació per la reducció de personal a l’Ibanat i per com els retalls hagin pogut afectar a la prevenció dels incendis. El diputat socialista, que ha criticat que des del Govern encara no s’hagi donat resposta a vàries preguntes parlamentàries relacionades amb aquest tema, ha explicat que aprofitaran la compareixença de Company per demanar els mitjans reals que hi han hagut aquest estiu per lluitar contra el foc, els plans contra incendis elaborats per la conselleria, o la reducció de plantilla a l’Ibanat, amb aquests 57 treballadors menys en només un any.

Finalment, Bonet ha volgut fer arribar un missatge de felicitació als equips que han treballat durament les darreres setmanes en les tasques d’extinció dels incendis, tant al cos de Bombers de Mallorca, Protecció Civil, al personal de l’Ibanat, Unitat Militar d’Emergències, entre altres, així com als equips del Seprona de la Guàrdia Civil que treballen en la recerca dels possibles piròmans. 

Son Espases: “el PP és víctima de la seva demagògia i irresponsabilitat”

Per altra part, la diputada Lourdes Aguiló ha informat que el Grup Socialista aprofitarà l’inici del nou curs polític per a presentar una iniciativa parlamentària per a que el Govern renegociï les condicions de l’aparcament a l’hospital de Son Espases. La diputada del PSIB-PSOE, que ha recordat que tot el problema prové de la concessió feta per l’anterior Govern del PP, ha manifestat la seva oposició a que el preu per aparcar en un aparcament públic d’un hospital públic sigui més alt que en el centre de Palma. Lourdes Aguiló ha retret que a les mesures imposades pel PP als treballadors de Son Espases d’augment d’hores de feina i reducció de sou ara els hi vulgui fer pagar l’aparcament més car de Ciutat. 

Aguiló ha acusat al Govern del PP d’una contínua improvisació amb aquest conflicte, després d’anunciar la retirada i ajornament fins el proper 1 de setembre del cobrament per aparcar a Son Espases. Per la parlamentària socialista, el PP està essent víctima de la seva demagògia i irresponsabilitat quan en la passada legislatura es va posar al capdavant de les protestes contra el cobro per aparcar a l’hospital i en canvi ara fa pagar més que mai.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube