Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE exigeix al Govern Bauzá que assumeixi la seva responsabilitat i elabori el pla de viabilitat

Vicenç 19 abrilEl portaveu adjunt socialista, Vicenç Thomàs, ha exigit al Govern del PP que assumeixi la seva responsabilitat i sigui qui elabori el pla de viabilitat que eviti el tancament dels hospitals Joan March i General. Thomàs ha retret que els responsables del PP hagin traspassat el que és la seva responsabilitat política sobre els treballadors afectats per al tancament.

Vicenç Thomàs ha manifestat la necessitat de reordenar els equipaments sociosanitaris de la Comunitat Autònoma per preveure l’atenció que han de rebre les persones majors i malalts crònics. Però a la vegada, el portaveu adjunt socialista ha criticat la constant improvisació del Govern Bauzá sobre aquest assumpte, que ha passat de preveure el tancament dels dos hospitals públics a paralitzar la decisió. Thomàs ha acusat de que totes les decisions del Govern en matèria sanitària han estat improvisades i sense estudiar i en aquest sentit ha recordat l’anunci de la reforma de Son Dureta, un projecte inexistent i que no ha estat mai presentat.

El portaveu socialista ha exigit al conseller Mesquida i el president Bauzá una resposta clara que eviti el tancament dels hospitals Joan March i General i per tant, l’elaboració d’un pla de viabilitat d’aquests equipaments. Per Thomàs, la redacció d’aquest pla ha de ser global i contemplar tots els recursos de Gesma, i no només els d’un hospital.  

Atenció immigrants

Per altra part, Vicenç Thomàs ha qualificat d’irresponsables les paraules del portaveu del PP a Balears, Miquel Ramis, al traslladar sobre els metges la decisió d’atendre o no als immigrants irregulars i els possibles riscs d’infeccions. Per Thomàs, ha estat el PP qui ha pres la decisió política d’expulsar als immigrants de l’atenció sanitària i serà el PP i no els professionals metges els responsables dels possibles brots d’infeccions o del major col·lapse de les urgències hospitalàries. 

El portaveu adjunt socialista ha criticat que a una setmana de que entri en vigor aquest nou retall ideològic del PP, el Govern Bauzá encara no hagi dit res ni explicat com el pensa posar en marxa, davant el dubte i caos que es preveu. Per Thomàs, el PP ha decidit amb aquesta mesura que l’assistència sanitària no sigui un dret de ciutadania i només serveixi per a les persones assegurades i els seus beneficiaris.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube