Imprimeix
PDF

Diéguez: “el PP s’alegra per haver enviat a més de 1200 treballadors a l’atur”

290812 RdP Diéguez i BonedEl diputat del Grup Parlamentari Socialista, Antoni Diéguez, ha restat credibilitat a les xifres sobre l’augment de treballadors públics a l’Administració en els darrers anys que ha criticat el PP. Diéguez ha confrontat la xifra dels 6000 nous treballadors apuntada els darrers dies amb la que va fer pública el president Bauzá en el Parlament el passat 8 de maig, on va afirmar que l’increment de la plantilla pública els darrers quatre anys havia estat de 4.500 persones, al passar de 24.898 persones a 29.425 (Diari de Sessions del Ple, núm. 34 de 8 de maig de 2012). El diputat Antoni Diéguez s’ha preguntat “qui menteix més amb tota aquesta història, el PP o Bauzá, perquè estam parlant d’una diferència en les xifres de més de 1.500 persones”.

Per al diputat socialista, el PP està jugant a la confusió i la mentida amb totes aquestes xifres per justificar més acomiadaments i retalls en l’Administració. Antoni Diéguez ha exigit al Govern que faci públiques les xifres reals amb tota la informació detallada del nombre de treballadors que hi ha a l’Administració autonòmica i la seva evolució als darrers anys. Per Diéguez, “les xifres han estat torturades i falsejades” i en aquest sentit ha manifestat la impossibilitat que a l’any 2011, amb un pressupost prorrogat, s’incorporessin 3000 nous funcionaris en l’Administració. El diputat del PSIB-PSOE ha explicat que amb tota probabilitat les xifres amaguen errors com el no comptabilitzar els interins que han passat posteriorment a ocupar una plaça de funcionari. 

Des del Grup Socialista, Diéguez ha acusat al PP de vanagloriar-se per haver acomiadat en el darrer any a més de 1.200 treballadors. “Ningú havia convocat mai una roda de premsa per mostrar la seva felicitat per haver creat 1.200 nous aturats”, ha manifestat Diéguez en relació a les afirmacions de la portaveu del PP, Mabel Cabrer, sobre els acomiadaments en l’Administració pública. Diéguez ha recordat que aquestes decisions ja estan tenint conseqüències sobre els serveis públics, i sobre tot en la sanitat i l’educació, amb unes llistes d’espera històriques i amb més fracàs escolar per l’eliminació de determinats serveis i programes de reforç. 

Inversió irrisòria en tren

Per altra part, Antoni Diéguez ha aprofitat la compareixença en roda de premsa amb el diputat Joan Boned per afirmar que la inversió de 7 milions d’euros del Govern Central anunciada pel conseller Company per al tren a Mallorca és irrisòria. Diéguez ha manifestat que del total dels 25 mil milions que el Govern Rajoy invertirà en tren a tot l’Estat, “a Balears no arribam ni al 0,7% de solidaritat amb aquests 7 milions”. Des del PSIB-PSOE s’ha criticat que el Govern no hagi aconseguit cap nova inversió i no hagi servit de res la reunió de Company amb el ministeri de Foment, ja que els 7 milions estaven ja inclosos en els PGE. Finalment, el diputat socialista ha lamentat la renúncia que va fer Bauzá a l’inici de legislatura per a reclamar al Govern Central les inversions pendents del conveni ferroviari, en total 80 milions d’euros per a l’any 2011. 

Lluita contra el frau fiscal

Finalment, el diputat Joan Boned ha criticat la nul·la política contra el frau fiscal que està portant a terme Govern Bauzá. Boned que qualificat de “ridícula” la xifra de 16 milions d’euros que el Govern preveu recaptar entre els anys 2012-2014 en la lluita contra el frau fiscal i ha recordat com la xifra era més gran durant la passada legislatura, amb 38 milions d’euros l’any 2009, 56 milions d’€ l’any 2010 i 27 milions d’€ al 2011. Per al diputat socialista, “des que governa el PP hi ha una deixadesa evident de lluita contra el frau”. Boned ha recordat el Pla de lluita contra el frau aprovat per unanimitat en el Parlament el passat mes de març i ha lamentat que no hagi servit per obtenir cap millora en els resultats. 

A més, el diputat socialista ha alertat de les intencions del Govern de recuperar un conveni amb els registradors de la propietat per ampliar les oficines de recaptació, previst en el Pla d’equilibri, i que no servirà per a millorar els ingressos per la lluita contra el frau. 

Des del PSIB-PSOE, Joan Boned ha criticat que “les politiques fiscals del PP perjudiquin a les classes mitges i treballadores, i beneficiïn als qui més recursos tenen”. Per Boned, “el PP puja l’IVA a tothom i a la vegada decreta amnisties fiscals als defraudadors i es nega a lluitar contra el frau”. El diputat socialista ha anunciat la presentació d’una interpel·lació en el Parlament al vicepresident econòmic, Josep Ignasi Aguiló, per a què expliqui la política del Govern contra el frau i les mesures concretes aplicades des de l’aprovació del Pla. 

Boned ha criticat la política erràtica que en matèria tributària té el Govern Bauzá, que es nega a millorar ingressos via impost Patrimoni o lluita contra el frau que evitarien molts dels retalls en salut o educació, com el tancament dels dos hospitals públics.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube