Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana al Govern que resolgui les moltes incògnites sobre l’inici de curs escolar

Cristina RitaLa diputada del Grup Parlamentari Socialista, Cristina Rita, ha manifestat la seva satisfacció perquè els sindicats i la conselleria d’Educació s’hagin donat un compàs d’espera i el curs pugui començar amb normalitat. Rita també valora de manera “positiva” que la conselleria hagi anunciat que finalment, en lloc de 600 interins manco aquest curs, n’hi haurà 500 manco. “Però no ens hem de acontentar amb això perquè hem de saber de quina manera afectarà la reducció de personal a cada escola, a cada classe. De moment, el que es veu és una permanent improvisació per part de la conselleria”. Des del PSIB-PSOE, Rita ha traslladat la seva solidaritat cap els pares i mares i la seva campanya Així el meu fill no comença ja que les incògnites de cara a l’inici de curs són moltes. “Els pares no saben on envien els seus fills i en quines condicions, per la qual cosa, pensam que el conseller ara s’hauria de dedicar a donar resposta a aquest col·lectiu”, ha argumentat Rita. 

La diputada socialista ha recordat que els darrers esdeveniments en matèria educativa fan preveure que aquest curs 2012-2013 “serà tant o més conflictiu com el passat”. A les dificultats que ja es preveuen pels retalls econòmics, que faran “que l’ensenyament a les nostres illes pateixi una evident baixada de qualitat a causa dels retrocessos en mitjans materials i humans”, s’hi ha de sumar el fet que als pares “els costarà més doblers l’educació dels seus fills”, perquè hauran de pagar els reforços i activitats extraescolars, perquè hauran de pagar més per comprar el material escolar per l’increment de l’IVA, perquè les matrícules universitàries han pujat i hi ha més problemes per accedir a una beca, etc., “tot això en uns moments en que les famílies estan patint moltes dificultats econòmiques”.

Rita també ha lamentat que a totes aquestes circumstàncies “s’hi hagin afegit ara les amenaces del conseller Bosch a tots els intents de protesta per part de la comunitat educativa” com és el cas de la campanya Així el meu fill no comença o el de la d’Enllaçats pel català. “Amenaces que van en contra de la llibertat d’expressió i de la autonomia dels centres”.

No és menys greu l’actitud del ministre Wert davant les dues sentències del Tribunal Suprem en contra dels concerts educatius amb escoles que segreguen fillets i filletes. “En uns moments en què hi ha problemes tan importants per mantenir una educació amb uns mínims de qualitat i equitat, tant el ministre com el conseller s’entretenen en voler canviar normatives per qüestions ideològiques: l’un per gastar més doblers concertant amb escoles que apliquen la discriminació, i l’altre per impedir la llibertat d’expressió”.

En definitiva la diputada socialista ha manifestat que els actuals gestors de l’educació tant a nivell autonòmic com a estatal “mostren l’autèntica cara del PP amb una política conservadora que aposta per valors retrògrads, discriminatoris i sexistes que ens portarà a retrocedir a nivells dels anys 60 del segle XX”.

Davant d’aquesta realitat la diputada ha anunciat la presentació de diverses iniciatives al Parlament per intentar resoldre els dubtes generats pel Govern, entre elles una interpel·lació del conseller d'Educació sobre el principi de curs i l'adjudicació de places de professorat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube