Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denúncia que el Govern Bauzá ha decidit expulsar al col•lectiu immigrant de la sanitat i segueix la línia dura del PP

310812 Thomàs i DiéguezEl portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, Vicenç Thomàs, ha criticat la expulsió del sistema sanitari del col·lectiu d’immigrants que el Govern Bauzá ha decidit en aplicació del decret-llei del Govern Central. Thomàs ha dit que amb aquesta decisió, el Govern ha escollit la línia dura del PP i no la de la insubmissió d’altres Comunitats Autònomes, algunes del propi PP. 

Vicenç Thomàs ha qualificat de “grotesc” que el propi conseller de Salut, Antoni Mesquida, hagi justificat la decisió del Govern afirmant que “es vol general el menor impacte social”, pel que el portaveu socialista ha considerat que es reconeix de facto el greu impacte que la mesura tendrà sobre aquest col·lectiu. 

Per Thomàs, el Govern del PP ha estat jugant fins el darrer minut amb el col·lectiu de persones immigrants sense papers, actuant des de la improvisació. “Al final, el conseller Mesquida ha cedit a les pressions de Bauzá i a la línia dura del PP, en contra dels seus propis principis” ha manifestat Thomàs. 

Des del PSIB-PSOE, el portaveu adjunt s’ha mostrat molt crític per les conseqüències que tendrà aquesta expulsió dels immigrants sense papers de l’assistència sanitària i ha apuntat a un major col·lapse del servei d’urgències, la pèrdua de qualitat assistencial i un augment de les malalties contagioses. A més, per Thomàs la mesura no suposarà cap estalvi econòmic, sinó tot el contrari, més despesa. 

Thomàs ha criticat que a poques hores de l’entrada en vigor del decret-llei, l’Ibsalut encara no hagi donat cap instrucció als professionals sanitaris i ha afirmat que s’està jugant amb la salut de moltes persones. El portaveu adjunt socialista ha alertat dels molts interrogants i situacions que queden per respondre amb l’aplicació d’aquesta mesura i que afecten a persones embarassades, malalts cròmics o menors de divuit anys. 

Finalment, Thomàs ha acusat al Govern Bauzá d’estar més interessat en la mercantilització de l’atenció sanitària que preocupat per la salut de les persones. “Amb aquesta decisió del Govern, que segueix línia a línia les directrius restrictives del Ministeri, la sanitat ha deixat de ser un dret universal i gratuït per convertir-se en un acte de consum”, ha afirmat Thomàs. 

Incompliment objectiu de déficit

Per altra part, el diputat del Grup Parlamentari Socialista, Antoni Diéguez, ha manifestat els seus dubtes sobre els resultats de la política econòmica que està portant a terme el Govern Bauzá i ha alertat de l’incompliment, malgrat tots els retalls, de l’objectiu de dèficit. Diéguez ha manifestat que el resultat bastant negatiu en el segon trimestre de la xifra del dèficit ha fet que el Govern l’estigui ocultant, amb l’objectiu de compensar-la amb la del tercer trimestre via altres ingressos. Per al diputat socialista, hi ha la possibilitat que s’arribi a un 3% de dèficit, xifra que duplicaria el límit marcat pel Govern Central. 

Per Diéguez, aquesta situació només fa que confirmar que la política econòmica del Govern ha fracassat i que els retalls no han servit de res. “La política de retalls ha perjudicat a l’economia, a l’Administració Pública i a les empreses”, ha afirmat Diéguez, qui ha recordat que en el darrer any s’han tancat més de 890 empreses, s’han destruït més de 13.000 llocs de feina i la confiança empresarial ha baixat 5 punts, situant-se en un 47% els que consideren que van a pitjor. 

Des del PSIB-PSOE, el diputat Diéguez ha demanat que el Govern faci pública la xifra real de dèficit d’aquest segon trimestre i que posarà en evidència “que la política de retalls no ha servit de res, està perjudicant als ciutadans i enfonsa l’economia”.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube