Imprimeix
PDF

Armengol: “Bauzá ens dur al rescat i això suposarà nous retalls i la intervenció política de les Illes Balears”

040912 Antich Diéguez Soraya Rodríguez Armengol Thomas i Pablo Martín en les Jornades Parlamentàries PSIB-PSOELa portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol, ha acusat a Bauzá “de portar a les Illes Balears al rescat econòmic” i ha advertit que això suposarà més retalls i la intervenció política de la nostra Comunitat Autònoma. Armengol ha exigit al president “que lluiti per evitar aquest rescat, que reclami més finançament davant el Govern Rajoy i que deixi ja el seu paper de delegat provincial del Govern Central a les Illes”. 

Francina Armengol ha acusat al Govern Rajoy d’estar ofegant econòmicament a les autonomies amb la intenció de voler intervenir-les políticament. La portaveu socialista s’ha preguntat per què Rajoy nega a les CC.AA. el que ell demana a Europa pel seu govern, abocant-les al rescat. Per la portaveu socialista, “el rescat a les Illes Balears es traduirà amb més retalls en sanitat i educació, i en la seva intervenció política”. Francina Armengol ha acusat al PP d’estar utilitzant la crisi com excusa per canviar el model social i institucional. 

Armengol, que ha comparegut en roda de premsa acompanyada de la portaveu del Grup Socialista al Congrés dels Diputats, Soraya Rodríguez, ha qualificat de “molt complicat” el nou curs polític que comença aquest mes. “Els ciutadans patiran les polítiques del PP, que ha pres decisions equivocades, tant aquí Balears com a l’Estat, i que han empitjorat la situació econòmica i social de les persones”.  

La portaveu socialista ha explicat que la línia d’oposició del PSIB-PSOE estarà centrada en la defensa de les persones i en la presentació d’alternatives que posin de manifest que hi ha altres opcions als retalls. “Defensar les persones, defensar l’estat del benestar i presentar propostes per crear ocupació”, ha dit Armengol durant la presentació de les línies tractades durant les jornades parlamentàries que ha celebrat avui el Grup Socialista. La reunió ha comptat amb l’assistència, a més dels diputats autonòmics, dels diputats nacionals Xisco Antich, Pablo Martín i Guillem Garcia Gasulla; del senador Antoni Manchado; dels portaveus al Consell de Mallorca i de Menorca, Jaume Garau i Juan Marqués, respectivament; de la secretària general de la Federació de Mallorca, Sílvia Cano; i del secretari general de JSIB, Juli Dalmau, entre altres. 

Armengol ha manifestat que la lluita contra l’atur serà la primera prioritat, amb la proposta d’un pla de xoc per ajudar als aturats a trobar feina, polítiques per reactivar l’economia i polítiques socials per la gent. 

“Amb Bauzá, més atur, menys ocupació i més precarietat laboral”

En referència a les dades d’atur del passat mes, la portaveu parlamentària del PSIB-PSOE ha dit que les dades són dolentes, amb una xifra històrica d’atur en un mes d’agost amb quasi 75.000 aturats, 3.595 més que fa un any. Armengol ha mostrat la seva preocupació per les més de 50.000 persones incrites al SOIB i que no reben cap tipus de prestació, o l’augment en un any d’un 14,6% de la contractació temporal i l’estancament dels contractes indefinits. “A les Illes Balears, els que poden treballar estan cada vegada en una pitjor i precària situació”, ha dit Armengol, per qui “amb un any de Bauzá tenim més atur, menys ocupació i més precarietat laboral”. 

La portaveu parlamentària socialista ha destacat la contradicció de tenir una excel·lent temporada turística, amb gran rendibilitat dels negocis hotelers, i en canvi amb una xifra d’aturats històrica. Per Armengol, aquesta situació demostra “que la reforma laboral del PP no ha servit de res, ni ha millorat la contractació ni ha reactivat l’economia”. 

 

El PP vol que siguem “l’abocador d’Europa

Per altra part, i en referència a una esmena presentada pel PP al projecte de llei de reactivació econòmica que obra la possibilitat de que es puguin dur fems per incinerar procedents d’altres països europeus, Francina Armengol ha acusat al Partit Popular de voler convertir les Illes en “l’abocador d’Europa”. La portaveu socialista ha manifestat que “així com Cañellas va voler convertir les Illes Balears en la segona residència d’Europa, ara Bauzá ha decidit convertir-nos en l’abocador d’Europa”.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube