Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE exigeix al Govern que pagui el deute que té amb ALAS perquè pugui reprendre els treballs de prevenció del VIH

Conxa ObradorLa diputada del PSIB-PSOE, Conxa Obrador, ha qualificat d’irresponsable que el Govern del PP no pagui el deute que té pendent amb l’Associació de Lluita Antisida de les Balears (ALAS) i que ha provocat la paralització dels serveis que feia, entre ells el de prevenció del VIH. Obrador ha exigit al conseller Mesquida que agilitzi aquest pagament i que garanteixi una convocatòria de subvenció per aquest 2012 que encara no s’ha realitzat.

Des del PSIB-PSOE, Conxa Obrador ha lamentat que el Govern faci distincions “ideològiques” a l’hora de donar ajudes, i en aquest sentit ha recordat la  subvenció de 20.000 euros que ha convocat per associacions que ajudin a dones embarassades. Obrador ha alertat que la paralització de serveis de ALAS per impagaments del Govern derivarà cap a un problema de salut pública ja que es deixaran de donar serveis com el de detecció ràpida de nous afectats pel VIH, atenció psicològica o de prevenció. La diputada socialista ha dit que les conseqüències són molt greus ja que les Illes Balears ocupen un dels primers lloc del rànking  en nombre d’infectats d’VIH de tot l’Estat.

La diputada del Grup Socialista ha exigit la liquidació del deute de 39.000 euros que l’Administració té amb aquesta associació i ha presentat una iniciativa per a que es formalitzin la signatura de convenis més estables que les subvencions a la fi de donar seguretat i continuïtat en les tasques de detecció i atenció als infectats pel VIH.

Obrador ha alabat la feina “insubstituïble” – tal i com l’ha qualificat- que estant fent associacions com ALAS, que en els darrers vint-i-cinc anys han treballat en la prevenció i atenció de persones amb VIH. La diputada socialista ha criticat la nova irresponsabilitat del PP, “que accepta la desaparició presencial d’una entitat que ofereix aquest servei per a la seguretat de tota la ciutadania”.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube