Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE reclamarà al Govern que retorni els doblers que ha cobrat il•legalment als pacients per l’emissió de documents de l’Ibsalut

Vicenç 19 abrilEl diputat i portaveu adjunt del Grup Socialista, Vicenç Thomàs, ha afirmat que exigirà al Govern el retorn de tots els doblers cobrats il·legalment per l’Ibsalut als usuaris de la sanitat pública que s’han vist obligat a pagar per a l’obtenció de determinats documents. 

Thomàs ha fet aquesta reacció després de la denúncia del Grup Socialista de què el serveis de l’Ibsalut han estat cobrant de forma errònia i il·legal aquest any 2012 als pacients de la sanitat pública per l’emissió de determinats documents. En concret, i segons la resolució del director de l’Ibsalut publicada al BOIB el passat 17 de març de 2012, una còpia d’història clínica costaria 23 euros; una emissió d’informe o certificat mèdic 60 euros; i un informe de valoració de discapacitat 171 euros. Aquesta ordre, que va ser modificada en el BOIB de 29 de març, no ha impedit que es segueixi cobrant als pacients de la sanitat pública per l’obtenció d’aquests documents. La situació de caos i desgavell en la sanitat pública que ha provocat el PP en només un any va motivar una circular interna el passat 27 de juny de l’ex-vicepresident de l’Àrea de Serveis Generals de l’Ibsalut on informava de la prohibició de facturar per l’emissió d’aquests documents. 

El diputat del PSIB-PSOE ha explicat que existeixen indicis més que evidents de que l’Ibsalut ha estat cobrant de forma il·legal als pacients per aquests documents i ha dit que es demanaran explicacions al conseller Mesquida sobre aquest escàndol. A més, Thomàs ha manifestat els seus dubtes per si encara avui en dia s’està cobrant, malgrat la circular interna del passat mes de juny. El diputat socialista ha afirmat que aquest cobro il·legal per part de l’Ibsalut pot haver afectat a centenars o fins i tot a milers de pacients de la sanitat pública i els ha animat a reclamar el retorn dels doblers. 

Vicenç Thomàs ha informat que ha presentat una bateria de preguntes en el Parlament per saber si encara s’està cobrant i còpia de totes les factures emeses per aquest cobro de tots els hospitals de les Illes Balears. Pel diputat socialista, tota aquesta situació ve provocada per l’estratègia del PP de convertir la sanitat en una política de recaptació de doblers i no d’assistència sanitària, canviant de model de la sanitat pública.

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube