Imprimeix
PDF

Francina Armengol: "La política d'austeritat del PP ha fracassat absolutament i avui ens trobam a punt de ser rescatats"

100912 RdP Armengol i Thomàs El PSIB-PSOE ofereix la mà per donar solució als problemes dels ciutadans i demana a Bauzá que sigui responsable i actuï canviant el rumb de la seva política de retalls

Palma, 10 setembre 2012.- El Grup Parlamentari Socialista ha demanat avui al president Bauzá que sigui responsable i actuï ja per començar a donar solució als problemes reals de la ciutadania. "La política d'austeritat, que ha estat una obsessió del PP durant tot aquest temps, ha fracassat i avui ens trobam a punt de ser rescatats", ha denunciat Francina Armengol, portaveu del Grup Socialista en el Parlament de les Illes Balears.

"Estam davant un nou curs polític, que serà molt dur i molt difícil", ha valorat Armengol en roda de premsa. En els primers set mesos de l'any 2012, s'han perdut 675 empreses a Balears; en ple mes d'agost, tenim 508 autònoms menys que fa un any, i tampoc s'ha aconseguit crear ocupació: la Seguretat Social té 6.793 afiliats menys. Malgrat la bona temporada turística, tenim 75.000 persones més a l'atur i, el pitjor de tot, a Balears hi ha gairebé un 20% de les famílies que es troben per davall de l'índex de pobresa.

"I davant tot això, tenim un president que diu que Balears es troba en camí cap a la recuperació", ha denunciat Armengol. Tot indica que Balears patirà una "tardor molt difícil", i així ho demostren els indicadors i les previsions d'agents socials i econòmics. Per això, el Grup Socialista plantejarà en el plenari de demà tota una sèrie de preguntes sobre el què realment interessa als ciutadans, sobre l'atur, sobre la pujada del Iva, o sobre l'assistència sanitària i el tancament d'hospitals a Balears.

Francina Armengol ha considerat que Bauzá "no té els peus a terra", està "absent", fa declaracions absurdes, fins i tot irresponsables i temeràries. El Partit Popular i el Grup Parlamentari Popular, igualment "acompanyen" Bauzá en la seva actitud, i en ves de presentar al Govern en el plenari preguntes sobre el que realment afecta a la qualitat de vida dels ciutadans, treu temes tan rellevants com la traducció de la Llei de turisme.

"Demanam al president Bauzá que canviï de rumb, que iniciï un curs diferent, que es segui a parlar amb els agents socials i econòmics i que implanti polítiques adequades per sortir de la crisi", ha dit Armengol. El què ha fet fins ara el PP, l'obsessió per l'austeritat, no ha funcionat. De fet, Armengol ha oferit a Bauzá "la mà estesa" per fer feina plegats, si el PP canvia el rumb de la seva política de retalls i de fer pagar als més dèbils el pes de la crisi.

La portaveu socialista ha volgut recordar què implicaria el doble rescat d'Espanya i de Balears per als ciutadans i ciutadanes. "El rescat d'Espanya anirà vinculat a noves condicions i noves retallades", que el PP vol imposar aquesta vegada damunt les pensions. Igualment, "el rescat de Balears per part de l'Estat Espanyol suposarà més retalls en educació i sanitat, que suposen el 70% del pressupost de la CAIB", ha advertit.

El Grup Socialista considera que Balears no assolirà l'objectiu del dèficit del 1,5%, que quedarà en torn al 3%. Això suposarà el rescat de l'Estat Espanyol, amb noves mesures i retalls. Bauzá ha d'abandonar la seva actitud servil i submisa a Madrid, demanar el que deu a Balears el Govern central i defensar els interessos dels ciutadans. Igualment, si ens rescaten, el control i la presa de decisions es farà des de Madrid, minvant absolutament l'autonomia, ja de per si molt reduïda per l'actitud del PP.

Precisament demà, el Grup Socialista presentarà un pregunta sobre el dèficit ocult del segon trimestre, que el Govern no ha anunciat encara. Bauzá "engana als ciutadans, és poc transparent, no compleix amb els objectius del dèficit i no ha reivindicat el que ens deuen. És l'escolanet de Rajoy a Balears", ha conclòs Armengol.

Moció i preguntes en Sanitat

En el plenari de demà, el Grup Socialista aprofitarà també per presentar tres iniciatives en matèria de salut. En concret, demanarà al conseller Mesquida si considera que a Balears es manté l'assistència sanitària universal, i cercarà clarificar les discrepàncies del "doble discurs" del conseller Mesquida al respecte. Igualment, els socialistes volen saber què farà el PP amb els hospitals General i Joan March, ja que les nombroses declaracions contradictòries de Mesquida, Bauzá, Aguiló i Bosch només mostren descoordinació i improvisació.

El diputat i portaveu adjunt Vicenç Thomàs defensarà una moció perquè el Parlament sol·liciti la derogació del Reial Decret Llei 16/2012 que va canviar el model sanitari espanyo, que presenti un recurs davant el Tribunal Constitucional per vulneració de l'Estatut d'Autonomia, i que insti al Govern d'Espanya a dialogar amb les forces polítiques, agents socials i comunitats autònomes per arribar a un gran acord en matèria sanitària.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube