Imprimeix
PDF

Armengol: “les xifres i la dura realitat desmenteixen la recuperació econòmica de Bauzá”

Armengol en el Ple 030412La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol, ha manifestat que la situació econòmica és cada vegada pitjor després d’un any i tres mesos del Govern del PP. Armengol ha afirmat que “les xifres i la dura realitat desmenteixen les afirmacions del president Bauzá de que anam pel camí de la recuperació”. 

Francina Armengol ha repassat les xifres que deixa la gestió del PP al capdavant del Govern. “Estam en recessió econòmica, tenim 3595 nous aturats, baixa les afiliacions a la Seguretat Social, disminueixen el nombre d’autònoms, puja la precarietat gràcies a la reforma laboral del PP i tenim un 23% de les famílies en risc de pobresa”, ha afirmat Armengol, per qui “des que govern el PP, a les Illes Balears hi ha més atur, més precarietat i més pobresa”.

La portaveu socialista ha aprofitat el torn de preguntes en el Ple del Parlament per retreure l’afirmació que va fer Bauzá aquest estiu quan va acusar als aturats de tenir la culpa per la seva situació. Armengol ha retret que el president Bauzá cerqui culpables i l’ha emplaçat a convocar partits polítics i agents socials per fer un pla de xoc contra l’atur i per la creació d’ocupació. “La seva política econòmica, la del control del dèficit i l’austeritat ha fracassat”, ha afirmat la portaveu del PSIB-PSOE. 

“La sanitat, amb el PP, ja no és universal”

Per la seva part, la diputada Conxa Obrador ha aprofitat el torn de preguntes al conseller de Salut, Antoni Mesquida, per dir que “amb el PP, l’atenció sanitària no és universal”. Obrador ha manifestat que amb l’aplicació del Reial Decret Llei del Govern Rajoy que exclou al col·lectiu d’immigrants sense papers de la sanitat “l’Ib-salut no atendrà a totes les persones de les Illes Balears, per tant la sanitat ha deixat de ser universal”. 

Durant la seva exposició, Obrador ha afirmat que la mesura del Govern, que ha qualificat de “segregació sanitària”, deixarà a més de 20.000 persones sense targeta sanitària. La diputada del PSIB-PSOE ha dit que aquesta norma “és una llei cruel que ataca als més febles” i ha alertat que “la seva aplicació deixarà població fora del control sanitari que pot posar en perill al conjunt de la societat”. 

Conxa Obrador ha retret a Antoni Mesquida la contradicció personal que suposa haver viatjat fa uns mesos a Etiòpia per dur ajuda sanitària com a membre de l’ONG “Llevant en Marxa” i a la vegada excloure aquí en la seva condició de conseller als immigrants sense recursos de l’atenció sanitària. 

El tancament dels dos hospitals, “un serial vergonyós “

El portaveu adjunt socialista, Vicenç Thomàs, ha criticat “el serial vergonyòs” en què ha convertit el Govern Bauzá el tancament dels hospitals públics Joan March i General. Thomàs, durant el torn de preguntes en el Ple del Parlament, ha recordat que des que el PP va anunciar la decisió de tancar els dos centres hospitalaris, el passat 30 d’abril, encara no ha presentat cap document que la justifiqui. El diputat i portaveu adjunt socialista ha retret a Mesquida que porti més de quatre mesos al front de la conselleria de Salut i encara no hagi presentat un pla de viabilitat que impedeixi el tancament dels dos hospitals públics.

El PP en contra de bonificar 50% taxes

Finalment, el diputat Damià Borràs ha criticat la negativa del PP a votar a favor de la bonificació del 50% de les taxes aeroportuàries en tots els aeroports peninsulars per a tots els vols amb origen o destinació a les Illes Balears. Borràs ha dit que amb aquesta negativa, el PP s’oposa a una mesura per incentivar a que el turisme interior visiti les Illes, així com millorar la mobilitat dels ciutadans de la nostra Comunitat Autònoma. 

Durant la seva intervenció en la defensa de les esmenes del PSIB-PSOE a una proposició no de llei del Grup Popular, Borràs ha afirmat que “s’ha passat de bonificar les taxes aeroportuàries a haver de pagar-les un 8,9% més cares que l’any passat. Això durant l’hivern, perquè a l’estiu, quan no hi ha bonificació del 10% que valgui, són un 18,9% més altes”. El diputat socialista ha recordat que al final, “ni baixada de taxes, ni congelació. Puajada de taxes, això és el que ens deixa el PP”. 

Borràs ha advertit de les conseqüències negatives que tendrà aquesta pujada de taxes. “Més IVA i més taxes aeroportuàries vol dir menys turistes, menys dies d’estada i menys capacitat de gastar. I això es traduirà en el tancament de més empreses i comerços, més gent aturada i més famílies patint dolorosament les conseqüències de les polítiques ultraliberals del PP”.

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube