Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE creu que és l’inici del curs escolar “més car, més caòtic i més conflictiu que hi ha hagut a les Illes Balears”

130912 Thomàs i Rita en RdPLa diputada del Grup Parlamentari Socialista, Cristina Rita, ha manifestat que l’inici del curs escolar està marcat per ser “el més car per als pares, el més caòtic i el més conflictiu que hi ha hagut en els darrers anys a les Illes Balears”. Rita, que ha comparegut en roda de premsa per a valorar el primer dia d’escola acompanyada del portaveu adjunt Vicenç Thomàs, ha dit que “en cap cas podem dir que el curs hagi començat amb normalitat, com afirma el conseller Bosch ja que tenim més alumnes, menys professors i menys recursos per l’educació”. 

Cristina Rita ha lamentat la xifra de 590 professors interins que finalment no han s’incorporaran a les aules aquest curs escolar per els retalls del Govern Bauzá. La diputada socialista ha recordat a més que el nou curs comença “amb la massificació d’alumnes a les aules, arribant a 36 en Secundària; amb cap programa de reforç per als alumnes amb més dificultats; amb cap ajut per llibres i per escoles infantils; amb cap ajut a l’atenció a la diversitat; cap ajuda per menjador o transport; i essent una de les comunitats autònomes on més car és l’inici del curs per a les famílies, gràcies a la pujada a més de l’IVA”. És per això que Rita ha afirmat que “és el curs escolar dels retalls del PP en l’educació”. 

La diputada del PSIB-PSOE ha dit que a més dels retalls, l’inici del curs ha estat marcat per la conflictivitat i l’enfrontament amb la comunitat educativa. “A la polèmica de la llengua i la segregació d’alumnes ara la Conselleria d’Educació hi afegeix l’amenaça de fer una norma per llevar les llaçades de les façanes dels centres educatius. El conseller Bosch no aporta cap solució als problemes, només amenaces”, ha dit la diputada. Rita ha retret al conseller d’Educació la seva absència en el Parlament aquesta i la propera setmana per donar explicacions dels problemes i conflictes sorgits en aquest inici de curs. 

Des del PSIB-PSOE, Cristina Rita ha dit que els retalls que el PP està aplicant a l’educació tendran greus conseqüències en les futures generacions i ha recordat que les Illes Balears lideren l’índex de fracàs escolar, que havia aconseguit reduir cinc punts la passada legislatura, i que això es pot perdre de nou. “El Govern té doblers pel que vol. Mentre apliquen retalls en educació, la Conselleria malbarata més de 200.000 euros en enviar a 130 professors a hotels de luxe a Irlanda a aprendre anglès o només està preocupada en concertar amb escoles de l’Opus Dei” ha criticat la diputada socialista. 

Rita ha anunciat la presentació de diferents iniciatives parlamentàries per part del Grup Socialista en matèria d’educació com tres interpel·lacions sobre política d’educació, de formació professional i sobre la conflictivitat en el sector.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube