Imprimeix
PDF

El Grup Socialista acusa a l’Executiu Bauzá de governar a cop de “decretazo”

120912 Costa en comissió AAIILa diputada del Grup Socialista, Pilar Costa, ha denunciat l’abús que l’Executiu del PP està fent del decret-llei com a forma de governar. Per Costa, “el president Bauzá està governant a cap de decretazo” . 

La denúncia de la diputada socialista s’ha produït durant la defensa d’una proposició no de llei en la comissió d’Assumptes Institucionals del Parlament durant la qual Costa ha retret que en només catorze mesos, el Govern Bauzá hagi aprovat disset decrets lleis. Pilar Costa ha qualificat “d’inaudita i històrica aquesta forma de governar a decretazo. Inaudita perquè en cap altre comunitat autònoma s’ha donat aquesta utilització del decret llei, i històrica perquè mai cap Govern de les Illes Balears havia fet aquest abús d’aquesta figura legislativa”. 

Durant la defensa de la proposició no de llei, Costa ha criticat que el president Bauzá “ha convertit l’excepcionalitat que suposa un decret llei, pensat només per casos d’extraordinària i urgent necessitat, en la tècnica legislativa habitual, vulnerant la més elemental separació de poders”. Pilar Costa ha manifestat que disset decrets lleis en catorze mesos demostra que “a les Illes Balears es legisla des del Govern” i ha recordat alguns dels decrets lleis aprovats pel Govern del PP que no obeïen a cap necessitat urgent i extraordinària: el decret llei 1/2011, que només era per llevar el vot del lletrat de la Comunitat en el sector públic instrumental; o el decret llei 2/2011, per resoldre el problema de la dimissió del director d’IB3. 

La diputada del PSIB-PSOE ha recordat també que fins i tot el president del Parlament ha manifestat el seu desacord amb aquesta forma de governar del seu propi partit en declaracions als mitjans de comunicació. Per Costa, aquest abús del decret llei per part del president Bauzá demostra “que li molesta el control parlamentari i que es tramitin lleis amb el procediment ordinari”. 

La proposició no de llei, que no ha estat aprovada pels vots en contra del PP, instava al Govern a no fer un abús del decret llei i a que s’utilitzessin només en els casos previstos en l‘Estatut d’Autonomia i la Constitució Espanyola.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube