Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE exigeix a Bauzá que convoqui als partits polítics abans de la Conferència de Presidents

Pilar costa vaga Pilar Costa: "Volem que Bauzá vagi amb propostes i no només a rebre instruccions de Madrid". "Sinó, serà veritat que el president està en una posició molt feble. No pot fer-nos a tots presoners de la seva incompatibiltiat"

Palma, 13 setembre 2012.- La Comissió Executiva del PSIB-PSOE ha celebrat avui la primera reunió del nou curs polític, clarament marcat per la difícil situació social i econòmica de la nostra comunitat autònoma. "Tenim menys empreses i menys emprenedors que fa un any, més atur i gairebé el 20% de les famílies en situació de pobresa. I davant això, el president Bauzá diu que la recuperació arribarà prest", ha denunciat Pilar Costa, portaveu de la Comissió Executiva.

Les iniciatives del Govern, lluny de solucionar aquesta situació, la fan més complicada, amb més taxes, més iva, menys serveis i retalls del estat del benestar. Davant aquesta situació, el PSIB-PSOE vol contribuir i fer propostes que ajudin a millorar la situació i la vida dels ciutadans i ciutadanes.

"El proper 2 d'octubre, es celebra la Conferència de Presidents de Comunitats Autònomes. Nosaltres volem fer propostes per dur-les consensuades a Madrid i així tenir més pes i defensar millor Balears", ha anunciat Costa. Segons una resolució del 2008 del Parlament de les Illes Balears (BOPIB núm 36 – 11 d'abril del 2008), el president té l'obligació de convocar els portaveus parlamentaris abans d'anar-hi, per recaptar les seves opinions i propostes. Igualment, en tornar, el PSIB-PSOE demana que Bauzá comparegui en el Parlament per donar compte dels acords presos, com preveu la mateixa resolució.

"Volem que Bauzá vagi a Madrid amb propostes i no només a rebre instruccions. Volem que reivindiqui els més de 600 milions que ens deu Madrid", ha explicat. La portaveu ha dit que, del contrari, Bauzá reconeixerà estar en una situació molt feble, com si fos un president interí, presoner de la seva pròpia incompatibilitat. "No pot fer-nos a tots presoners de la seva incompatibilitat", ha opinat Costa.

La diputada socialista ha anunciat que el PSIB també participarà dissabte a Palma en la manifestació convocada per la Cimera Social en contra dels retalls del Partit Popular, que està fent recaure el pes de la crisi damunt el més febles, i en defensa d'uns serveis públics de qualitat.

Bauzá vol aniquilar el CES perquè li molesta

Respecte al tancament del CES, Costa ha explicat que Bauzá "vol aniquilar aquest organisme estatutari perquè li molesta i no li fa els informes a mida que a ell li agradarien". El PSIB-PSOE ha considerat una "bogeria" l'eliminació del CES, des del punt de vista polític, perquè suposa "una passa enrere en la democràcia d'aquesta comunitat". I també ho és des del punt de vista legal, ja que elimina un organisme que figura en l'Estatut d'Autonomia. "El Govern està modificant de facto l'estatut d'Autonomia, amb l'excusa de la crisi econòmica", ha opinat la portaveu.

Pilar Costa ha considerat que el cost econòmic de mantenir la institució (uns 160.000 euros anuals) "no és el motiu real" per a la seva aniquilació, ja que, al mateix temps, el Govern Bauzá ha creat una altre òrgan, el comissari polític a Formentera, que ni figura en l'Estatut, ni el volen al Consell de Formentera, i que costarà més doblers al llarg de la legislatura.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube