Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE acusa al Govern PP d’estar més preocupat “per la sanitat de l’economia que per la sanitat de les persones”

thomas rdp webEl portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista Vicenç Thomàs ha manifestat que el Govern del PP “està més preocupat per la sanitat de l’economia que per la sanitat de les persones”. Aquesta ha estat la valoració que ha fet Thomàs després de conèixer-se la xifra del dèficit de la comunitat autònoma durant el primer semestre de l’any, que ha estat d’un 0,40%. 

Des del Grup del PSIB-PSOE, Thomàs ha afirmat que darrera aquesta xifra s’amaga el cost social de les polítiques que està fent el PP i que es tradueix “en més atur, més persones en llistes d’espera en els hospitals, menys professors a les aules i menys persones ateses per raons de dependència. Això és el que representen aquestes xifres del dèficit”. 

Thomàs ha volgut destacar que no és una dada positiva i que en tot cas “estam davant una dada provisional, cal estar pendents de com acaba el dèficit al final d’any”. El portaveu socialista ha recordat que és durant el segon semestre quan la despesa acostuma a pujar. En aquest sentit, cal recordar les xifres de l’any 2011, quan es va tancar l’any amb una xifra total del 4,1% o els pagaments pendents que té el Govern a molts col·lectius, com farmàcies, escoles i centres concertats, discapacitats, etc. 

El portaveu socialista ha afirmat que el control dels comptes públics no pot ser positiu si implica un cost social com el que està suposant tots els retalls. “L’únic objectiu que té el PP és el control del dèficit i amb això justifica la major destrossa de l’estat del benestar” ha dit Thomàs. 

El deute tampoc per a les persones

Finalment, Thomàs ha destacat que a la xifra del dèficit cal tenir en compte la de l’endeutament, on les Illes Balears és la tercera comunitat amb 113 milions d’euros més de deute respecte l’any passat. El portaveu adjunt socialista ha dit que “el Govern Bauzá s’endeuta però no per a defensar a les persones, ni la sanitat ni l’educació”. Thomàs ha ressaltat que les Illes Balears han estat la comunitat autònoma que més ha augmentat en el darrer any el seu deute, però no s’ha dirigit ni a defensar la sanitat, l’educació, les polítiques socials o la recuperació econòmica.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube