Imprimeix
PDF

El PP ha disparat les llistes d’espera amb 20.000 persones pendents d’una operació i 130.000 pendent de consulta

170912 Armengol i Thomàs en RdP Per la portaveu socialista, Francina Armengol, els retalls i la política d'austeritat han fet que "el PP perdi la majoria social".

El portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, Vicenç Thomàs, ha denunciat que els retalls del Govern Bauçà en sanitat estan demostrant que el PP no prioritza la salut dels ciutadans de les Illes Balears. Thomàs ha afirmat que "el PP ha disparat les llistes d'espera per situar-les en el pitjor resultat de la història" i ha donat a conèixer que unes 20.000 persones podrien estar pendents d'una intervenció quirúrgica i més de 130.000 d'una consulta.

Aquesta ha estat la denúncia que han fet Thomàs i la portaveu socialista, Francina Armengol, durant la roda de premsa per a presentar les iniciatives socialistes en la propera sessió plenària, entre elles una interpel·lació al conseller Antoni Mesquida sobre les llistes d'espera sanitàries. Thomàs ha exigit a Mesquida que faci públiques en el Parlament les xifres de les llistes d'espera, "que el Govern està amagant des de fa més de nou mesos", ha afirmat.

Des del Grup Socialista, Vicenç Thomàs ha posat com exemple de la situació de les llistes d'espera la realitat a l'hospital de Son Llàtzer, on hi havia en el mes d'agost més de 1000 persones amb més de sis mesos d'espera, 650 d'elles en cirugia, 250 en traumatologia o 65 en ginecologia. El diputat i portaveu socialista ha dit que "els retalls del Govern han situat en tres mesos la mitjana de demora en intervencions quirúrgiques, doblant la xifra de fa un any" i ha denunciat que proves com colonoscòpies es tardi més d'un any en els hospitals d'Inca i Manacor, o que no es facin mamografies si el pacient no les reclama.

Vicenç Thomàs ha denunciat que de les 20.000 persones que estan en llista d'espera per una intervenció quirúrgica, 5.000 d'elles estan amb més de sis mesos d'espera. El portaveu adjunt del Grup Socialista ha culpabilitzat al PP i als seus retalls de la greu situació de les llistes d'espera i ha recordat que amb la derogació del decret de garanties que va fer el Govern Bauçà, l'Ib-salut ja no té cap compromís amb els ciutadans i la qualitat assistencial. "Els retalls, l'estalvi i el control de dèficit que obsessiona al PP té conseqüències en la salut de les persones", ha dit Thomàs.

"El PP ha perdut la majoria social"

Per la seva part, Francina Armengol ha manifestat que les retalls i la política d'austeritat "han fet perdre al PP la majoria social". Armengol ha valorat així la manifestació del passat dissabte on més de 5000 persones es varen manifestar a Palma contra aquesta política de retalls dels governs del PP. Francina Armengol ha denunciat que des que governa el PP, els ciutadans de les Illes Balears viuen pitjor i a més tenen un Govern que no els vol escoltar.

Durant la roda de premsa per a presentar les iniciatives del PSIB-PSOE en el proper Ple del Parlament, Armengol ha afirmat que "és insultant que el Govern Bauçà qualifiqui de normalitat el pitjor inici de curs escolar que hem viscut mai: falten 600 professors, les aules estan massificades amb 36 alumnes a Secundària i 30 a Primària, s'han eliminat els programes de suport o s'han suprimit les beques de transport i menjador". La portaveu socialista, que farà la pregunta en el Ple sobre aquest assumpte, ha manifestat que "la qualitat i l'equitat estan en perill a les Illes Balears amb aquests retalls que el PP està fent en l'educació pública".

"Fems són fems, i no combustible"

En relació a la polèmica per la decisió de dur fems d'altres països per incinerar-los a Mallorca, Francina Armengol ha acusat al PP "de voler convertir l'illa en el femer d'Europa" i ha insistit que "fems són fems, i no combustible com intenta fer creure el PP". La portaveu socialista, que ha detallat que el Grup Socialista presentarà dues preguntes en el Ple relacionades amb aquesta polèmica, ha acusat al Govern de voler beneficiar únicament els interessos privats d'una empresa i malbaratar el treball de foment del reciclatge entre la població.

Finalment, Armengol ha insistit en reclamar a Bauçà que compleixi amb el seu paper de president i exigeixi al Govern Central el compliment dels compromisos de finançament. La portaveu socialista ha demanat al cap de l'Executiu que convoqui als partits polítics de cara a la propera Conferència de Presidents i que comparegui després davant la Cambra Autonòmica. "No permetrem que Bauçà vagi a Madrid a acotar el cap", ha dit Armengol, que ha demanat que reclami davant Rajoy les inversions estatutàries o del conveni ferroviari. La portaveu parlamentària ha informat que el Grup Socialista ja ha registrat la sol·licitud de compareixença del president, en compliment d'una resolució del Parlament, per a que detalli el contingut i els acords assolits en la Conferència de Presidents del proper 2 d'octubre.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube