Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE alerta que uns 13.000 camions carregats de fems col·lapsaran les carreteres de Mallorca

Bonet i GarridoEl PSIB-PSOE ha denunciat l'engany que està fent el PP amb la decisió de dur fems d'Europa a Mallorca per incinerar. Els Socialistes han alertat del perill que suposarà la incineració ja que col·lapsarà les carreteres de l'illa amb 12,600 camions carregats de 380,000 tones de fems.

El diputat Cosme Bonet i la consellera Mercedes Garrido han comparegut en roda de premsa per recordar que “ha estat el PP qui ha decidit convertir Mallorca en el femer d'Europa”. Els dos representants socialistes han assegurat que l'únic objectiu d'aquesta decisió “és donar beneficis a una empresa privada en contra dels interessos de tots els ciutadans i de l'economia de l'illa”. Bonet i Garrido han exigit al PP que el que hauria d'estar fent Salom i Bauzá es renegociar el contracte amb l'empresa TIRME en lloc de voler omplir Mallorca de fems.

Des del PSIB-PSOE s'ha denunciat que de les 100,000 tones inicials que va dir el Consell, s'han passat a les 200.000 tones que reflexen els documents interns de la institució, però que la capacitat màxima d'incineració pot arribar fins a les 380.000 tones. Cosme Bonet ha explicat que aquestes 380,000 tones que s'hauran de transportar des del port d'Alcúdia fins a la planta d'incineració de Son Reus suposaran més de 12,600 camions anuals circulant per les carreteres de Mallorca, 1.400 per mes i fins a 70 camions diaris de gran tonelatge. El diputat socialista ha advertit del col·lapse que provocaran aquests camions carregats de fems tant de la Via de Cintura com de la carretera de Sóller i Son Sardina.

Bonet ha recordat que la decisió del PP de dur fems ja ha provocant l'oposició frontal de la principal indústria econòmica de Mallorca, el turisme, així com dels ajuntaments afectats, Alcúdia i Bunyola, obrint una confrontació dins el propi PP. El diputat socialista ha insistit també en l'oposició que ha suscitat a l'Ajuntament de Palma, on el regidor de Turisme Álvaro Gijón s'ha posicionat en contra, contradient al conseller Delgado, o del responsable d'Emaya que ha parlat de la necessitat de renegociar el contracte amb TIRME.

El diputat socialista ha exigit la immediata “aturada del projecte, ja que cada dia que passa perjudica més la imatge turística de Mallorca”. En aquest sentit, ha criticat que el PP vulgui compaginar el turisme de creuers amb els fems en plena temporada turística, ja que com ha recordat aquesta no és limita només als mesos entre juny i agost. Bonet ha qualificat d'irresponsable aquesta importació de fems que té més perjudicis que beneficis.

Per la seva part, Garrido ha manifestat que Catalina Soler, consellera de Medi Ambient del Consell de Mallorca, està enganant i amagant les autèntiques xifres de la importació de fems. La consellera socialista ha dit que el total de fems que en realitat es pot arribar a dur a Mallorca són 380,000 tones, i no les 100.000 tn que el PP ha apuntat. A més, ha informat que la suposada rebaixa en la tarifa que argumenta el PP només afectarà en 6,8 euros per persona, una rebaixa ridícula si la comparam amb els efectes negatius que comportarà convertir-nos en el femer d'Europa. La consellera socialista ha criticat l'obsessió que té el PP amb aquesta taxa mentre puja l'IVA, imposa el cèntim sanitari o fa pagar per la targeta sanitària. Per Garrido “el PP està venent Mallorca a canvi de residus”, una decisió injustificable.

Cosme Bonet ha explicat que en el proper Ple del Parlament, el Grup Socialista preguntarà directament al conseller de Medi Ambient sobre quin són els beneficis que tendrà per a Mallorca la importació de fems, al marge dels econòmics per a l'empresa beneficiada. Per la seva part, la consellera socialista al Consell de Mallorca, Mercedes Garrido, ha anunciat la presentació d'una moció en la institució insular de rebuig a la importació de fems a Mallorca

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube