Imprimeix
PDF

Pilar Costa: “Bauzá és presoner de la seva incompatibilitat entre ser president i titular d’una farmàcia”

240912 Thomàs i CostaLa diputada del Grup Socialista, Pilar Costa, ha alertat de les intencions que sembla tenir el Govern del PP de donar el silenci administratiu per resposta sobre la situació d’incompatibilitat del president Bauzá. Costa ha afirmat que “Bauzá és presoner de la seva incompatibilitat entre ser president i titular d’una oficina de farmàcia”. La diputada socialista ha dit que “la situació en la que es troba aquest tema és gravíssima després de cinc mesos sense cap resposta per part del propi Govern” i ha afirmat que estam davant un expedient extraordinari i excepcional que afecta a la incompatibilitat de Bauzá, per tant no pot ser tractat com un assumpte ordinari que es vulgui contestar per silenci administratiu. 

Pilar Costa ha explicat que ja han passat quasi cinc mesos des que el passat 7 de maig el Grup Socialista va presentar un informe davant el Consell de Govern per a que dictaminàs sobre la incompatibilitat del president Bauzá. La diputada Costa ha recordat la sentència núm. 956, de 16 de novembre de 2007 del TSJIB on va dictaminar la incompatibilitat de l’anterior consellera de Salut com a membre del Consell de Govern i titular d’una oficina de farmàcia. Pilar Costa, que ha recordat que qui va promoure aquell recurs va ser el PP l’any 2001, ha afirmat que el cas de Bauzá és igual i per tant el Consell de Govern ha de pronunciar-se sobre la situació de l’actual president i la seva incompatibilitat amb ser titular d’una oficina de farmàcia.  

Des del PSIB-PSOE, Costa ha recordat que el passat mes de juliol el portaveu de l’Executiu, Rafel Bosch, va anunciar l’inici d’actuacions prèvies de caràcter reservat per aclarir-ho, però que han passat cinc mesos sense que s’hagi resolt l’expedient. És per això que Costa ha anunciat la presentació d’una pregunta oral demà en el Ple del Parlament al portaveu del Govern per a què expliqui si el Govern deixa que sigui el silenci administratiu el que doni resposta a la sol·licitud d’incompatibilitat del president Bauzá. La diputada socialista ha advertit que el termini per a que el Govern resolgui finalitza el proper 7 de novembre. “Després de tot aquest temps, el Govern no ha estat capaç de resoldre l’expedient i Bauzá calla davant la seva incompatibilitat”, ha afirmat Pilar Costa, per qui el Govern està cercant un jurista que digui tot el contrari del que diu la sentència del TSJIB de l’any 2007.

La reforma educativa del PP és ideològica

Per la seva part, el portaveu adjunt Vicenç Thomàs ha qualificat d’ideològica la reforma educativa del Govern Rajoy. Thomàs ha criticat la falta de consens amb que neix aquesta nova reforma, que ens porta a 40 anys endarrere i que treballa a favor de la segregació tant per sexes com dels infants més desfavorits. “Per millorar la qualitat de l’educació no fan falta ni revàlides ni noves lleis, sinó que més professors, més beques, més ajuts i menys retalls”, ha afirmat Thomàs. El portaveu adjunt socialista ha informat de la presentació de dues preguntes en el Parlament sobre l’educació, una relacionada a l’atac a la figura dels professors amb un vídeo polític del PP, i l’altra sobre les mesures per combatre l’abandonament i el fracàs escolar. 

Finalment, Thomàs ha explicat que la portaveu Francina Armengol demanarà en el Ple del Parlament al president Bauzá sobre els compromisos econòmics que el Govern de Rajoy no paga i el Govern de les Illes Balears no ha reclamat. Vicenç Thomàs ha dit que de cara a la propera Conferència de Presidents, Bauzá hauria de reivindicar el pagament de les inversions estatutàries, del Fons de Competitivitat o dels convenis de carreteres o de ferrocarril, entre altres.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube