Imprimeix
PDF

Quo vadis, President Bauzá?

Francina Armengol 2Article de la portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol, publicat al diari Ultima Hora.

Els ciutadans i ciutadanes de Balears som testimonis de nous i profunds retalls econòmics i en drets que condicionen el present i el futur de la nostra Comunitat Autònoma, el teixit empresarial i social, i, sense dubte, el model de Benestar del que hem gaudit fins ara.

Davant la incertesa que planteja el futur, necessitam lideratge i empenta, saber cap a on va el govern que dirigeix la nostra comunitat, com afrontarà José Ramón Bauzá uns mesos crítics que afegiran més atur, més pobresa, més destrucció d'empreses i més dolor social.

La crisi financera ha obert pas als retalls en pilars del Benestar com són la Sanitat i l'Educació, els serveis socials i la dependència, condicionant així la cohesió i la convivència. Però també mesures que incideixen en el consum de les famílies, amb augment dels medicaments, de la benzina i de béns de primera necessitat amb la pujada de l'IVA que fan més incomprensible que Balears segueixi sense gravar els més rics amb l'impost del patrimoni.

El PP ha aprofitat la crisi per canviar el model de benestar i recentralitzar l'Estat, posant contra les cordes el model institucional que hem forjat entre tots i que ens ha garantit una bona educació i una excel·lent Sanitat pública. Tan profund és el canvi que es proposa que hem arribat a una situació quixotesca, la de veure càrrecs populars congratular-se públicament
per l'acomiadament de persones que fan funcionar serveis públics com la Sanitat i l'Educació.

Avui es vol evitar el rescat amb acomiadaments d'interins i tancant hospitals, és a dir, sacrificant a les persones enlloc de defensar-les en el moment més crític de la crisi. Una política que  expressa la mutació que volen realitzar el govern de Rajoy i Bauzá.

Acomiadar, reduir despesa que era en realitat inversió, retallar i vendre austeritat sense crear ocupació ni generar més ingressos ens durà més sacrificis i més dolor. L'austeritat per se no dóna resultats, excepte sacrificis generalitzats. I en canvi seguim amb obstinació pel camí contrari en un espiral buit d'expectatives en un camí sense retorn.

La situació demana seny i responsabilitat de tots perquè al final del camí es veu un rescat del que el primer responsable serà el president de Balears, i afectarà als que vivim a les Illes. Un rescat és un fracàs del Govern i una mala noticia. Hem de treballar per evitar-lo, i molt especialment el primer responsable ha de fer un doble esforç, cercant Bauzá consensos aquí i
reivindicant a Madrid el que ens pertoca. Perquè els retalls que realitzam a Balears són evitables si Bauzá exigeix els 600 milions d'euros que hem deixat d'ingressar i el que ens pertoca per llei. Paradoxalment, el govern de Rajoy ha decidit destinar fons públics a Bankia i negar-los a la Sanitat i l'Educació Pública de Balears. I això no ha provocat cap reacció del president de les
Illes.

Les persones som la prioritat, no les xifres del dèficit, xifres que a més no quadren. El Govern ja ha acumulat 1.700 milions en nou endeutament, compta amb 3.595 persones aturades més que fa un any i ha vist com han augmentat considerablement l'índex de pobresa i precarietat social. Un any després del govern del PP, no hem millorat ni en dèficit ni en atur, però hem empitjorat en qualitat de vida, serveis sanitaris, han augmentat les llistes d'espera, s'acomiaden interins, tenim dos hospitals públics que volen tancar i comptam amb la benzina més cara d'Espanya.

I la pitjor notícia: seguim amb més de 74.000 aturats que augmentaran al final de la temporada turística per manca de polítiques de xoc i de creixement. Front a això, cerquem acords entre els agents socials i polítics per una fulla de ruta que eviti un rescat que, de produir-se, suposarà un nou i dolorós esforç pels més febles, pels serveis públics i pels pilars de l'Estat del Benestar.

La pilota és a la teulada del president Bauzá mentre el rescat toca a la porta de la Comunitat Autònoma.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube