Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE acusa al Govern de paralitzar la creació de l’oficina que hauria de resoldre la incompatibilitat de Bauzá

Lourdes Aguiló i Xicu Tarrés en Comissió 260912La diputada del Grup Socialista, Lourdes Aguiló, ha acusat al Govern del PP de paralitzar intencionadament la creació de l’Oficina d’Avaluació Pública que seria l’òrgan encarregat de resoldre i dictaminar sobre la incompatibilitat del president Bauzá. 

Aguiló ha aprofitat una pregunta formulada al conseller d’Administracions Públiques, Simó Gornés, en la comissió d’Assumptes Institucionals del Parlament per recordar que ja han passat més de 14 mesos sense que l’Executiu hagi fet cap passa per a la creació d’aquesta Oficina, prevista en la Llei 4/2011 de la bona administració i del bon govern. La diputada socialista ha destacat l’autonomia i imparcialitat d’aquest òrgan, especialment amb assumptes com el de la incompatibilitat de Bauzá i la seva oficina de farmàcia. 

L’Oficina d’Avaluació Pública, tal i com preveu la llei, estaria integrada per funcionaris o personal laboral fix i entre les seves funcions destaca les relatives a transparència i integritat, com la de vetllar pel compliment del règim d’incompatibilitats, o la de gestionar el Registre d’interessos i activitats i el Registre de patrimoni dels membres del Govern i alts càrrecs. 

Durant la seva intervenció, Aguiló ha manifestat que els conflictes d’interessos i incompatibilitats s’han de fer des d’òrgans independents com el que representa aquesta oficina, un instrument de millora de qualitat democràtica. Lourdes Aguiló s’ha preguntat com el Govern pot actuar de forma imparcial en un assumpte que afecta directament al president Bauzá, i molt especialment després de les paraules del portaveu Rafel Bosch en el Ple del Parlament on va manifestar que “el Govern està a les ordres del seu president”. La diputada del PSIB-PSOE ha criticat l’interès del PP per a paralitzar la creació d’aquesta oficina en un exemple de la falta de transparència i qualitat democràtica d’aquest Govern.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube