Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE acusa Bauzá de fer lleis a mida del seu propi interès privat

Pilar costa vaga Pilar Costa: "Per tapar parcialment la seva pròpia incompatibilitat, Bauzá ha fet incompatible la
seva dona, i ara ho intenta solucionar amb una norma feta "ad hoc""

El president, tanmateix, segueix sent incompatible per la seva farmàcia. Canviar la llei per
fer-se compatible pot ser delictiu

Palma, 29 setembre 2012.- El PSIB-PSOE ha acusat avui al president JR.Bauzá de "fer lleis a mida per defensar els seus propis interessos privats", després de que el Govern aprofites un dels múltiples decrets llei "per combatre el dèficit públic" per autoritzar als funcionaris –inclosos els docents no universitaris com la dona de Bauá- a compatibilitzar la feina amb una activitat privada.

"El president, per tapar parcialment la seva pròpia incompatibilitat, va fer incompatible la seva dona, i ara ho intenta solucionar amb una norma feta a mida", ha denunciat la diputada Pilar
Costa."Això és molt greu", ha valorat la diputada.

El Decret 10/2012 obre la porta a la dona de Bauzá demanar la compatibilitat i ser així l'administradora dels negocis privats del president en l'empresa Bauser Internacional 21 S.L, que ell mateix va amagar en la seva declaració en accedir al càrrec de president.

Costa ha assenyalat que " hem vist el què és capaç  de fer Bauzá: utilitzar la seva família i modificar la llei al seu gust per intentar salvar-se de la seva pròpia incompatibilitat". No obstant, "Bauzá segueix sent incompatible, tot i aquestes maniobres legals", ja que fins ara encara és titular d'una oficina de farmàcia a Marratxí.

El PSIB-PSOE considera que Rajoy hauria de prendre mesures, ja que cada passa que dóna Bauzá fa la pilota més gran, més gran la farsa i l'abús, i segueix sent igual d'incompatible. "Per una situació idèntica a la de Bauzá, el PP va fer dimitir al delegat del Govern a Extremadura", ha recordat Costa.

Bauzá va declarar, en accedir al càrrec de president, que la seva única activitat addicional era la de diputat, amagant la titularitat o administració de les empreses Bauser Internacional, la vinoteca Divino, i la farmàcia. Fins al maig 2012, Bauzá va figurar al front d'aquestes dues empreses, quan va iniciar la venda de Divino i transferir l'administració de Bauser a la seva dona, professora interina, de la qual encara no se sap si ha demanat la compatibilitat. La farmàcia segueix sent titularitat de Bauzá.

Ser titular d'una farmàcia és incompatible amb ser membre del Consell de Govern, segons una  del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears del 2007 que va ser aplicada a la ex-consellera socialista Aina Salom, després d'una denúncia del Partit Popular. El Tribunal va considerar que ser membre del Consell de Govern permet prendre decisions que podrien arribar a afectar al negoci privat farmacèutic, i per tant, fa incompatible aquestes dues situacions.

Davant els rumors de que Bauzá podria estar planejant un canvi legal més per poder fer compatible la titularitat d'una farmàcia i ser membre del Consell de Govern, Pilar Costa ha apuntat que canviar la llei per salvar-se a un mateix i els seus negocis podria constituir delicte.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube