Imprimeix
PDF

Francina Armengol: "Els PGE 2013 demostren la incompetència de Bauzá i del seu govern"

011012 Armengol i Martín RdP PGE 2013 web El PP situa Balears en el nivell d'inversió de l'època d'Aznar. L'estat invertirà 70 euros per persona a Balears, front els 225 euros de mitjana estatal. Zapatero donava a Antich més del doble que Rajoy a Bauzá: les inversions baixen un 60% des del 2011

Palma, 1 octubre 2012.- El projecte dels Pressuposts Generals de l'Estat per al 2013 "demostren la incompetència del president Bauzá i del seu Govern", amb unes xifres que duran "retalls inassumibles" i que deixen a Balears a la coa de les inversions de tot l'Estat, ha denunciat avui Francina Armengol, portaveu socialista en el Parlament de les Illes Balears i secretària general del PSIB-PSOE.

Armengol ha lamentat "el rècord històric" de Bauzá, que "en només 15 mesos ha aconseguit col·locar Balears a la coa d'Espanya" en inversions de l'Estat. Si en el darrer exercici del Govern Zapatero a Madrid i Antich a Balears, la nostra comunitat autònoma va rebre més de 183 milions d'euros, ara el PP "ens fa tornar a les xifres del president Aznar", amb una davallada de gairebé el 60%, que ens deixa en només 78 milions per a l'any que ve.

"L'Estat torna a fer cooperació al desenvolupament amb Balears", ha criticat Armengol. De fet, la xifra d'inversió per càpita "parla per si mateixa": la inversió prevista el 2013 per cada ciutadà balear és de 70 euros, mentre la mitjana estatal es situa per damunt dels 225 euros.

Aquests pressuposts mai haurien d'haver existit, si el president Bauzá hagués fet la seva feina. "Els pressuposts es negocien durant l'estiu. A Bauzá l'hem vist molt somrient i en festes de blanc, però no ha fet la seva feina", ha denunciat la portaveu parlamentària. La incompetència i la falta d'eficàcia de Bauzá i del seu Govern està provocant "retalls inassumibles en la nostra comunitat autònoma", ha afegit.

Armengol ha recordat que Bauzá es va comprometre, davant la celebració demà de la Conferència de Presidents, a defensar a Madrid el reconeixement del deute de mil milions amb Balears, que es complesqui el sistema de finançament, i un nou Règim Especial Balear. "Ara té un objectiu molt més urgent: modificar aquests pressuposts generals de l'estat", ha afegit. La portaveu ha demanat a Bauzá que vagi a Madrid i que reclami el què pertoca a Balears. Que deixi de ser "un president inexistent" en la defensa dels nostres interessos.

El PP va dir ahir que aquests pressuposts "no són els que mereixen els ciutadans de Balears". Armengol ha apuntat que, si Bauzá no és capaç de corregir aquestes xifres "els ciutadans de Balears no es mereixen aquest president".

Martín exigeix als diputats del PP que no votin "en contra dels interessos de Balears"

"Hem sentit el PP parlar molt de l'herència els darrers anys; però no sembla ser un problema d'herència sinó un problema d'hereus", ha opinat, per altra banda, el diputat socialista Pablo Martín. Ha recordat que el PP ja va fer davallar les inversions a Balears el 2012 en 40 milions d'euros (passant dels 183 M€ del 2011 a 143 el 2012), i ara la situació és encara pitjor, quedant-nos en 78 M€.

Aquestes xifres "són una calamitat social i econòmica, una agressió contra la nostra comunitat autònoma", ha opinat el diputat, qui ja ha avançat que el PSOE presentarà esmenes en la tramitació dels PGE en el Congrés i en el Senat per defensar els interessos de Balears.

"On eren els diputats del PP quan es negociaven els PGE?", s'ha demanat Martín. Els ha exigit que "lluitin per la nostra comunitat, no en contra d'ella", i els ha recordat la promesa electoral de "no votar mai en contra dels interessos de les Balears". Donada l'aritmètica parlamentària, "les esmenes de defensa de Balears no sortiran en davant si el PP no lis dóna suport", ha recordat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube