Imprimeix
PDF

Armengol considera "dolentes sense pal·liatius" les xifres de l'atur i vaticina un hivern molt dur

021012 Armengol en Ple Les dades de l'atur són les pitjors del mes de setembre des que existeix el registre, tot i l'alta ocupació hotelera

Palma, 2 octubre 2012.- La portaveu socialista en el Parlament de les Illes Balears, Francina Armengol, ha considerat avui "dolentes sense pal·liatius" les xifres de l'atur del mes de setembre, ja que, en plena temporada turística i amb una ocupació hotelera molt alta, tenim més persones aturades que el mes passat i que l'any passat.

"Les xifres publicades avui són les pitjors d'un mes de setembre des que existeix el registre", ha dit Armengol en els passadissos del Parlament. Ja tenim a Balears 77.677 persones aturades, una xifra que puja un 3,62% en relació al mes passat i un 2,12% respecte al mateix mes de l'any passat.

En cap mes de l'any 2012, s'ha aconseguit crear ocupació respecte al 2011. Ni tan sols en la xifra d'autònoms, ja que n'hi ha 541 menys, tot i els grans anuncis del Govern del Partit Popular sobre el contracte d'emprenedors i els estímuls al sector privat.

"Ens trobam davant el fracàs absolut de les polítiques i de la reforma laboral dels senyors Bauzá i Rajoy", ha criticat Armengol. Hi ha menys feina i els contractes són de cada vegada més precaris. "Molta gent ho passarà molt malament en l'hivern perquè els contractes temporals no els permeten tenir cap tipus de prestació", ha afegit. Ara mateix, ja hi ha 50.884 persones aturades a Balears que no reben cap prestació.

Armengol ha advertit que l'índex de pobresa, que ja està molt alt a Balears "seguirà augmentant", ja que la recepta del PP, de dur "més retalls, menys inversions i menys ocupació" no només no soluciona res, sinó l'empitjora. Ha ressaltat la portaveu que, en el projecte de Pressuposts Generals de l'Estat per al 2013, el PP deixa pràcticament a zero la partida per a polítiques actives d'ocupació a les comunitats autònomes.

I, davant aquesta realitat, el Govern diu que estam en el camí de la recuperació. "El Govern no s'entera de la realitat de les Illes Balears", ha valorat Armengol.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube