Imprimeix
PDF

Thomàs acusa al PP de tractar Balears "com a una colònia d'ultramar" en els PGE 2013

 La diputada Conxa Obrador critica la "llei a la carta" per a la família del president Bauzá

El Govern segueix amagant les llistes d'espera

021012 Vicenç Thomàs en Ple del ParlamentPalma, 2 octubre 2012.- El Govern de Mariano Rajoy tracta a Balears com a "una colònia d'ultramar", destinant-li només un 0,7% de les inversions previstes en els Pressuposts Generals de l'Estat per al 2013. Així ho ha valorat avui el diputat socialista i portaveu adjunt Vicenç Thomàs, qui ha demanat al conseller d'Economia i Hisenda "què pensa fer per aconseguir que els pressuposts generals de l'Estat per al 2013 no siguin "injustos" per als ciutadans de Balears?"

Thomàs ha acusat al Govern "de no haver fet la feina" que tocava durant l'estiu, quan es negocien els PGE, i per això s'han trobat amb unes xifres que el mateix Partit Popular considera "inadmissibles i inacceptables". El portaveu adjunt ha destacant el "ridícul" que suposa per al president Bauzá i tot el Govern que els ciutadans de Balears siguin "els pitjor" tractats de tota Espanya.

Balears obtindrà, segons l'actual proposta de PGE, 70 euros d'inversió per habitant, davant la mitjana estatal de 225 €. I hem davallat de 184 M€ d'inversió de l'Estat en el 2011 (darrer exercici del govern socialista) a 78 milions, en només dos anys, és a dir, un 60% menys.

"Però què podem esperar d'un govern que accepta sense piular que li llevin els 400 M€ d'inversions estatutàries i que és incapaç de reclamar el deute de més de mil milions?" , s'ha demanat Thomàs. Ha recordat també que, irònicament "el PP reconeix la singularitat de les illes, i decideix "retallar en aeroports i ports".

"Són uns pressuposts vergonyosos, amb un balanç pobre e indigne per als ciutadans de Balears, i una previsió de més retalls, més atur i més impostos", ha valorat.

Llei a la carta per a la família del president Bauzá

La diputada Conxa Obrador ha demanat avui al conseller Bosch perquè el Govern ha aprofitat un Decret Llei per a la reducció del dèficit públic per permetre compatibilitzar la tasca dels docents no universitaris amb activitats privades. Aquesta norma és la que dóna marc legal perquè la dona del president Bauzá pugui compatibilitzar la seva feina amb la de administradora de l'empresa Bauser, després que el president l'hagués posat a ella al capdavant, per intentar amagar la seva pròpia incompatibilitat.

Obrador ha acusat al PP de "posar aquesta cambra al servei dels interessos particulars del president", de fer "lleis a la carta per a la família del president". "Això és nepotisme", ha denunciat la diputada socialista, qui es demana "quan introduirà el PP una modificació legal per fer compatible a Bauzá amb la seva farmàcia?".

Obrador ha lamentat que el PP i el Govern "no escoltin" el que diu la gent al carrer, que no entenguin que aquesta manera de governar allunya la ciutadania de la política i de la democràcia.

També a la sessió de control al Govern, la diputada socialista Bel Oliver ha opinat que la Mesa Municipal de Turisme és "un paripé", ja que el conseller Delgado ni tan sols l'ha convocada per tractar el tema del fems europeu que el PP vol importar per cremar a Mallorca. Oliver ha acusat Delgado de "defensar els interessos privats d'una empresa, en ves dels interessos turístics de les Illes Balears", ja que, amb la importació de fems, es farà molt de mal a la imatge turística de la nostra comunitat autònoma. El PP ni tan sols escolta els seus batles de Bunyola i Alcúdia, que ja s'han manifestat en contra.

"Li agradi o no, aquí on hi duen fems és un femer", li ha recordat Oliver. Amb aquesta importació, Mallorca entra en el mercat de fems europeu. "No sabíem que aquest és el nou mercat que vostè volia obrir", ha apuntat la socialista.

El Govern segueix amagant les llistes d'espera

Durant la moció sobre llistes d'espera presentada pel Grup Parlamentari Socialista, el diputat Vicenç Thomàs ha acusat al Govern de "tenir por" de publicar les llistes d'espera, perquè duen 15 mesos prioritzat l'estalvi econòmic davant la salut dels ciutadans i ciutadanes.

El portaveu de Salut ha reivindicat "el dret a saber" dels ciutadans, sobre tot d'aquells que ho necessiten, i li ha recordat al conseller Mesquida que fa només dues setmanes "va dir que donaria les llistes d'espera". "Segueixen amagant les llistes d'espera", ha denunciat Thomàs, qui li ha demanat la llista d'espera quirúrgica, la de consulta amb un especialista i les de proves complementàries, per hospital o centre.

El PP s'ha oposat a la moció socialista que lamentava l'augment de les llistes d'espera i que exigia la seva publicació cada tres mesos. L'únic punt de la moció que s'ha aprovat ha estat mitjançant una transacció del PP que es compromet a reduir les llistes d'espera, en general.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube