Imprimeix
PDF

El Parlament crearà una comissió per a la defensa i la protecció de la infància

Conxa Obrador Tots els grups polítics donen suport a una iniciativa de la diputada Conxa Obrador per protegir els nins i nines de la pobresa, davant les alarmants xifres a la nostra comunitat

UNICEF: El 32,4% dels menors de 18 anys, és a dir, gairebé 65.000 nins viuen per davall el llindar de pobresa a Balears

Palma, 4 oct, 2012.- El Parlament de les Illes Balears ha acordat avui crear una comissió interparlamentària amb la participació d'institucions i entitats socials per estudiar i avaluar la situació dels nins i nines de la nostra comunitat. Tots els grups parlamentaris han donat suport a la iniciativa socialista, defensada per la diputada Conxa Obrador, qui els ha demanat "no donar l'esquena als que pateixen de manera especial aquesta crisi: els infants".

La creació d'aquesta comissió és una primera passa per poder posar remei als principals problemes que afecten als nins i nines a Balears, un col·lectiu especialment afectat per la crisi econòmica, per la manca de feina dels progenitors i pels retalls en matèria de sanitat i educació pública, entre d'altres.

Obrador ha reconegut que només amb aquest acord "no serà suficient" per eradicar la pobresa infantil a Balears, però creu que és "l'inici del camí" per intentar posar solució a un problema enquistat en la nostra societat, ja que ni tan sols en moments de bonança econòmica s'ha aconseguit eliminar-la del tot.

En la mateixa PNL, el Parlament ha instat al Govern a promoure, des de les seves competències, la qualitat, la coordinació, l'eficàcia i la coherència de la intervenció de les diferents administracions públiques en relació a la infància, especialment en la lluita contra la pobresa infantil.

La Comissió d'Assumptes Socials i Drets Humans del Parlament de les Illes Balears ha instat també al Govern de l'Estat a reforçar la lluita contra la pobresa, a favor de la salut i l'educació; i a accelerar el Pla Nacional d'Acció per a la Inclusió Social (PNAIN) 2013-2015, un full de ruta per a la protecció a la família i al a infància.

Finalment, el Parlament ha instat al Govern de l'Estat a aprovar definitivament el II Pla Estratègic d'Infància i Adolescència i a incloure-hi la protecció social dels col·lectius d'infància més vulnerables.

Conxa Obrador ha donat les gràcies a tots els grups polítics pel seu suport a aquesta Proposició no de llei i ha reconegut la gran importància de que "tots compartiguem aquesta lluita".

Segons el darrer informe de UNICEF a Balears, el 32,4% dels menors de 18 anys de la nostra comunitat autònoma , és a dir, gairebé 65.000 nins i nines, viuen per davall el llindar de pobresa, en llars amb ingressos sota 17.659 euros anuals.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube