Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE ratifica que el PP elimina del CES per motius únicament ideològics

Joana Barceló webLa diputada del Grup Parlamentari Socialista, Joana Barceló, ha acusat al PP d’eliminar el Consell Econòmic i Social únicament per motius ideològics. Barceló ha lamentat que el Consell de Govern hagi aprovat definitivament la seva suspensió i ha manifestat que no són raons econòmiques les que han motivat l’eliminació d’aquest òrgan estatutari sinó raons ideològiques per tapar-li la veu. En aquest sentit, Barceló ha recordat els atacs i crítiques que el vice president econòmic va fer contra el CES o el CRE, acusant-los de ser òrgans propers a l’anterior Govern.  

Des del PSIB-PSOE, Barceló ha posat en dubte la xifra de 580 mil euros que el Govern posa com excusa per l’eliminació del CES i ha dit que l’estalvi real que representa la mesura és entorn només de 125.000 €. A més, ha animat al PP a que si el seu objectiu és reduir despesa no creï duplicitat o òrgans de control polític com la delegació territorial de Formentera, amb un pressupost de més de 100.000 €. 

Barceló ha afirmat que l’eliminació del CES suposa un atac contra l’entramat institucional de la nostra Comunitat Autònoma, un òrgan creat per l’Estatut d’Autonomia (art. 78 EA) i la pròpia llei que el desenvolupa, que va ser aprovada per unanimitat. Barceló ha recordat que aquesta norma obliga al Govern a comptar amb el seu preceptiu informe en les lleis i decrets que tramita l’Executiu.  

La diputada socialista ha recordat que aquest és un òrgan col·legiat de participació, estudi, deliberació, assessorament i proposta en matèria econòmica i social, i ha defensat la seva existència en els actuals moments de crisi on és més necessari els espais de diàleg i concertació.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube