Imprimeix

El PSIB-PSOE denuncia que el president Bauzá és “tres vegades incompatible” i li exigeix que retorni a la legalitat

Costa i Armengol Francina Armengol: "Els socialistes no acceptarem cap millora dels PGE que no ens situï en la mitjana estatal de 225 Euros d'inversió per càpita. Rajoy ens ha deixat en 70."

Palma, 8 octubre 2013.- El Grup Parlamentari Socialista presentarà demà en el Parlament de les Illes Balears una interpel·lació al portaveu del Govern per la incompatibilitat del seu president, que ja du sis mesos "sota sospita". "El president Bauzá és tri-incompatible, una situació molt greu des del punt de vista polític i inadmissible jurídicament", ha denunciat la diputada Pilar Costa, en roda de premsa.

"Bauzá és un president sota sospita. Ha mentit al Parlament. El PSIB no aturarà fins restaurar la legalitat", ha anunciat la diputada del Grup Socialista, que ja fa més de cinc mesos que espera un informe del Consell de Govern sobre la incompatibilitat del president Bauzá com a membre del Consell de Govern i titular i propietari d'una farmàcia a Marratxí.

La diputada eivissenca ha recordat que Bauzá va incorre en incompatibilitat des del primer moment, primer sent administrador de l'empresa Divino fins al maig del 2012 (segons el Registre Mercantil); sent administrador i propietari del 100% de les accions de l'empresa Bauser (encara és propietari de la totalitat de les accions, tot i que ha passat l'administració a la seva dona fa uns mesos) i finalment pel tema de la farmàcia.

Conscientment, Bauzá "va amagar en la seva declaració d'activitats" tots aquests negocis, "perquè sabia que els serveis jurídics del Govern o del Parlament li haurien advertit del problema de la incompatibilitat", ha explicat Costa. Això és precisament el què li va passar al delegat del Govern a Extremadura, que va haver de dimitir per poder seguir sent titular de la farmàcia, després d'haver reconegut en la declaració d'activitats ser-ne propietari.

Costa ha recordat que una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Balears del 2007, presentada a instàncies dels diputats del Grup Parlamentari Popular, va establir que no es podia pertànyer al Consell de Govern i ser propietari d'una farmàcia, per la possibilitat que existeix d'influir en les decisions que afecten a aquest negoci. "Si era incompatible ser consellera de Sanitat i tenir una farmàcia, amb més motiu ho és sent el president del Govern, que és qui dirigeix la política autonòmica i tria al conseller", ha explicat Costa.

La mateixa sentència senyala igualment que posar un farmacèutic substitut no equival a perdre l'interès econòmic en aquest negoci i, per tant, no soluciona la situació d'incompatibilitat. Finalment, la Llei d'Ordenació Farmacèutica apunta, a més, a més, que el titular de la farmàcia ha de ser el propietari.

"El president Bauzá es troba en un carreró sense sortida. No té altra opció: o és president o és farmacèutic", ha explicat la diputada. Costa ha exigit a Bauzá que retorni a la legalitat el més aviat possible, tot i que això pot ser difícil pels més de 10.000 euros en hipoteques que Bauzá i la seva dona han de pagar cada mes, i que difícilment es podrien cobrir amb un sou de president i el d'una funcionària interina a temps parcial.

Bauzá torna amb les mans buides de Madrid

El plenari de demà també estarà marcat per la "setmana decisiva" a la qual s'enfronten les Illes Balears, després de "la marginació absoluta" a la que ens han condemnat els Pressuposts Generals del Sr. Rajoy, i l'absoluta manca de resultats del president Bauzá, qui va tornar de la Conferència de Presidents a Madrid amb "les mans buides", ha explicat la portaveu parlamentària, Francina Armengol.

Bauzá s'havia compromès a defensar davant el Govern central quatre punts claus per a les nostres illes: els mil milions en deute del Govern central amb Balears; el compliment sencer del sistema de finançament actual, la negociació d'un nou Règim Especial Balear (per entrar en vigor el 2014) i donar solució als PGE 2013, que a dia d'avui són dramàtics per a les Illes Balears. "Exigirem al president Bauzá responsabilitats i coherència amb el que havia dit als ciutadans de les Illes Balears", ha dit Armengol.

Si la setmana passada el PSIB-PSOE ja va advertir que els PGE duen xifres dramàtiques per a Balears -amb una davallada del 45% en les inversions territorialitzades-, l'anàlisi de les inversions no territorialitzades és encara pitjor i deixa a la nostra comunitat "no a un 0,7%, que seria cooperació al desenvolupament, sinó en un 0,35%", ha denunciat Armengol. Rajoy ha llevat convenis de torrents, de qualitat d'aigües, convenis en matèria educativa i sanitària (drogodependència, immigració..) En definitiva, el PP està duent a terme 2una destrossa ideològica de la sanitat i l'educació públiques", ha opinat.

La portaveu parlamentària demanarà a Bauzá què està fent o què ha fet ja per millorar aquests pressuposts. Armengol ha anunciat que els socialistes "no acceptarem cap millora dels PGE que no ens situï en la mitjana estatal de 225 euros d'inversió per càpita", després de que Rajoy ens hagi deixat en només 70 euros.

El PSIB-PSOE presentarà esmenes en el Congrés i en el Senat, i el PP tindrà l'oportunitat de demostrar si està de banda dels ciutadans de les Illes Balears o no, ha apuntat. "Tenim uns PGE que no ens mereixem els ciutadans de Balears. Ara demà sabrem si també tenim un president que no ens mereixen", ha conclòs Armengol.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

дела домашние

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube