Imprimeix
PDF

Armengol: "El Govern està desnortat, més ocupat en els seus problemes particulars que en defensar els interessos dels ciutadans de Balears"

151012 RdP_Armengol_i_Bonet El diputat Cosme Bonet interpel·larà al Govern com a "corresponsable" de la política d'importació de fems que convertirà Mallorca en el "femer" d'Europa

Palma, 15 d'octubre 2012.- El Grup Parlamentari Socialista ha acusat avui al Govern de les Illes Balears de estar "totalment desnortat", absent en la defensa dels interessos dels ciutadans de les Illes Balears. "Tothom, començant pel president Bauzá, està en allò que no ha d'estar. I el què han de fer no ho fa ningú", ha denunciat avui Francina Armengol, portaveu parlamentària socialista.

Armengol ha recordat que ja fa gairebé tres setmanes que el Govern de l'Estat va aprovar els PGE 2012, uns pressuposts que són "els pitjors de la història per a Balears", i que suposen un greuge comparatiu per als ciutadans de les illes, que rebran una inversió de 70 euros per persona, en front dels 225 per càpita de mitjana estatal.

Però en aquest temps "no hem vist, al manco públicament, cap reunió amb el ministre Montoro, cap moviment per part de Balears", ha dit. Fins i tot en la "decebedora compareixença" del president Bauzá la setmana passada, ja va baixar el seu to reivindicatiu cap a Madrid.

Armengol ha advertit que, si no es modifiquen els PGE2012, Balears quedarà en "una situació gravísima", que obligarà a fer uns pressuposts de la Comunitat Autònoma amb més retalls en educació i en sanitat. Els socialistes "no admetrem" uns pressuposts que deixin a Balears per davall de la mitjana estatal. Bauzá "no pot demanar més sacrificis a la ciutadania si no fa la seva feina a Madrid", ha agregat.

Però Bauzá "està més preocupat en tapar els seus escàndols personals que en fer política en defensa dels interessos de Balears", ha opinat Armengol. A les proves presentades la setmana passada pel Grup Socialista entorn a la manifesta incompatibilitat de Bauzá per ser president del Govern i titular d'una oficina de farmàcia, s'ha afegit els darrers dies la investigació de la Fiscalia sobre la contractació del Sr. Borja Rupérez a IB3. Precisament damunt aquest tema, el Grup Socialista demanarà demà al Govern per la sospita de que el president mesclàs els seus negocis privats amb el nomenament de Rupérez a IB3.

La portaveu parlamentària centrarà la seva pregunta a Bauzá en els pressuposts generals de l'Estat i les millores que l'executiu hagi pogut assolir. Recordarà també Armengol que només queden 15 dies perquè el Govern entri en el Parlament de les Illes Balears els pressuposts per al 2013 i encara no sabem res. Igualment, no és habitual que, a aquestes alçades de l'any, el Govern no hagi fixat ja el Debat de l'Estat de la Comunitat.  Mentrestant, el president Bauzá, el conseller Gómez i tota una delegació de la Conselleria de presidència van passar la setmana passada a Brussel·les, el conseller Mesquida se'n va a Etiopia, etc.

El Govern és "corresponsable" de la "befa" del PP cap als ciutadans

La única cosa que el Govern sembla tenir clar és la seva decisió nefasta d'importar fems i convertir Mallorca en el femer d'Europa, ha valorat el Grup Socialista. Per això, el diputat Cosme Bonet interpel·larà demà al Govern sobre la seva decisió d'introduir una esmena del Grup Popular per autoritzar la importació de fems europeus a Mallorca, convertint l'illa en "el femer d'Europa", amb greus conseqüències per a la seva imatge turística.

El PP, amb aquesta esmena "per la porta de darrera", es bota tots els procediments previstos en els processos normals de modificació del Pla Director de Residus del Consell de Mallorca, que són l'exposició pública, un informe sobre l'impacte mediambiental, i un possible informe del Consell Econòmic i Social, entre d'altres.

Aquesta "perversió absoluta" del procés no té més que un objectiu, que és confondre i amagar la realitat a la ciutadania. De fet, "el PP fa befa dels ciutadans", ja que en la seva resolució al CIM s'oposa a la importació de fems i dóna suport a la importació de combustible, utilitzant eufemismes. De fet, Bonet ha denunciat que els productes que s'importaran estan recollits en els epígrafs 191210 i 191212 de la LER,que vol dir: Llista Europea de Residus.

Bonet demanarà també al Govern com és que segueixen defensant el reciclatge a les Illes Balears. "Serà que volen reduir residus per omplir els forns amb el fems d'altres?", ha plantejat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube