Imprimeix
PDF

Vicenç Thomàs: “La llei considera vàlids i adequats els complements del personal mèdic”

Thomas web Anuncia la seva total disposició a col•laborar amb la Justícia, tot i que no ha rebut cap notificació

Palma, 17 d'octubre 2012.- El diputat i ex-conseller socialista de Salut, Vicenç Thomàs, ha recordat avui que la Llei aprovada pel Parlament de les Illes Balears, amb el suport del PP i el PSOE el passat mes d'agost, considera "plenament vàlid i adequat" el sistema de complements retributius per al personal mèdic de les Illes Balears.

Tal com ho recull la Llei 11/2012 de l'1 d'agost, en la seva exposició de motius, "el sistema de complements retributius percebuts es considera plenament vàlid i adequat a la tasca professional del col•lectiu esmentat que presta els seus serveis a la sanitat pública balear".

Thomàs ha explicat que els complements varen ser pagats des del 2008 al personal mèdic "per una feina realitzada", equiparant els sous dels metges de les Illes i la resta d'Espanya, i va aconseguir així fidelitzar el treball dels professionals a les illes de Menorca, Eivissa i Formentera. Tant el Govern socialista com l'actual govern del Partit Popular han pagat aquests complements, fins al juny d'enguany.

L'ex-conseller socialista s'ha mostrat tranquil i segur de no haver comés cap il•legalitat i ha recordat que aquesta denúncia –de la qual només en té coneixement a través dels mitjans de comunicació- es va posar a instàncies del Govern de José Ramón Bauzá, pocs dies després de que el PSIB denunciés en seu parlamentària les activitats privades del president.

Thomàs ha explicat que aquest és un tema complex, que finalment s'ha solucionat amb l'aprovació de la Llei 11/2012, amb els vots del PP i PSIB. El portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista s'ha demanat si també s'investigarà a l'ex-consellera del PP Carmen Castro, que va pagar aquests complements durant un any.

"No tinc constància més que pels mitjans de comunicació d'aquesta investigació", ha explicat Thomàs, després de la Junta de Portaveus. En qualsevol cas, ha expressat el seu respecte absolut a la Justícia i ha anunciat la seva col•laboració en tot allò que li pugui ser requerit.

Moció sobre les activitats privades i la incompatibilitat del president Bauzá

Thomàs ha anunciat també que el PSIB-PSOE durà la setmana que ve al plenari del Parlament una moció derivada de la interpel•lació sobre els negocis privats del president Bauzá i la seva incompatibilitat per exercir el càrrec de president i, a la vegada, mantenir-los. Tot i l'oposició inicial del Grup Parlamentari Popular, la mesa del Parlament, atesos els informes jurídics, ha acceptat la inclusió d'aquest punt en l'ordre del dia.

El PSIB ha denunciat en diverses ocasions que Bauzá és incompatible com a president i titular d'una oficina de farmàcia, a la llum de la sentència del TSJIB del 2007 sobre l'ex-consellera socialista Aina Salom. Igualment, el PSIB ha denunciat que Bauzá ha ocultat informació al Parlament, quan va evitar declarar tots els ingressos que percep i la seva propietat de dues empreses –Divino i Bauser- en la seva declaració d'activitats com a diputat del Parlament.

La moció instarà al Govern a aplicar la sentència del TSJIB 2007 en la persona del president, per considerar que la situació de JR.Bauzá és igual a la de l'ex-consellera Salom.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube