Imprimeix
PDF

El Grup Socialista lamenta que el PP no vulgui reforçar la presència de Balears a Turespaña

Oliver i Sansó El Grup Popular també ha votat en contra de que es tornin els doblers als ciutadans que varen haver d'abonar el descompte de residents per no dur el certificat

Palma, 18 octubre 2012.- El Grup Socialista en el Parlament de les Illes Balears lamenta que el PP no vulgui defensar "de forma clara i unànime" la major presència de la nostra comunitat autònoma a Turespaña, organisme immers en un procés de reestructuració important, davant el qual ja s'estan posicionant altres comunitats autònomes.

"En aquest camí nou, entenem que les Illes Balears hi han de ser", ha argumentat la diputada socialista Bel Oliver, qui ha defensat una proposició no de llei perquè "el Parlament insti al Govern a sol•licitar formalment l'entrada de representants del Govern de les Illes Balears als òrgans de decisió de Turespaña, per tal de participar amb la presa de decisions d'aquest organisme de promoció".

Oliver ha recordat que, en les darreres setmanes, la secretària d'Estat de Turisme, Isabel Borrego, no ha aclarit si Balears hi serà o no en el Consell Assessor de Turespaña, un nou òrgan que s'està definint en aquests moments i en el que, de moment, sembla haver-hi altres comunitats autònomes.

La socialista ha explicat: "Per la premsa hem sabut que al manco Aragó, València i Múrcia hi seran", una decisió que ara els socialistes voldrien complementar amb l'entrada de les Illes Balears, donada la importància del Turisme per a la nostra comunitat autònoma.

El PP ha considerat,no obstant, que Balears ja hi està prou representada, tot i que no està clar quin lloc tindrà la nostra comunitat autònoma. Oliver ha lamentat aquesta actitud, així com "les poques explicacions i les contradiccions" que ha donat, fins ara, la sra.Borrego.

En la mateixa comissió de Turisme, el PP ha impedit també l'aprovació d'una altra PNL del Grup Socialista que demanava que el Parlament insti al Govern de l'Estat a abonar als residents de Balears el doblers que varen haver de pagar, tot i sent residents, per no portar el certificat de residència.

Donat que els primers dies es varen produir algunes situacions confoses, que els treballadors de les companyies aèries no tenien tota la informació i que dies 1 i 2 de setembre varen ser cap de setmana, el Grup Socialista considera que s'haurien de bonificar igualment aquests bitllets. "Cal recordar també que, en alguns aeroports, com a Maó, el caixer automàtic no donava aquell dia 1 de setembre, certificats de residència", ha explicat la diputada Pilar Sansó.

La PNL no ha pogut sortir endavant pels vots en contra del Partit Popular, que ha considerat que els ciutadans han hagut de pagar pel seu propi incompliment de portar el document.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube