Imprimeix
PDF

El PP no es compromet amb l'educació pública ni assegura que no farà més retalls

Rita i ObradorEl Grup Popular bloqueja dues PNLL socialistes que volien garantir que no haurà més retalls en Educació ni finançament públic per a les escoles segregadores del OPUS

Palma, 18 octubre 2012.- El Grup Parlamentari Popular ha evitat, amb els seus vots en contra, que s'aprovi avui en la Comissió d'Educació i Cultura una proposició no de llei socialista que instava al Govern a no retallar més el pressupost destinat a l'educació pública. Igualment, el PP ha bloquejat una altra PNLl en contra del finançament públic per a centres que segreguin els estudiants per sexe.

"És lamentable la manca absoluta de compromís del Partit Popular amb l'educació pública", ha valorat la diputada socialista Cristina Rita, que ha presentat la primera iniciativa. Rita ha assenyalat que, al igual que el ministre Wert, qui avui ha dit que encara queda marge per retallar, el partit que dóna suport al Govern de les Illes Balears "no vol assegurar que no retallarà més" en educació.

La iniciativa de Rita instava al Govern a no seguir minvant els recursos de l'educació pública en aquesta comunitat autònoma i a negociar amb els sindicats de l'ensenyament les mesures del Pla per a l'equilibri econòmic de les Illes Balears que afecten el professorat. També proposava canviar algunes de les mesures preses ens els darrers mesos: cobrir les baixes del professorat per incapacitat temporal a partir dels 10 dies (i no només a partir dels 30, com es fa a Balears); i mantenir els Equips d'Orientació Educativa i Psicopedagàgica i d'Atenció Psicopedagògica.

El PP no es cansa de dir que una major inversió no significa millors resultats acadèmics. "Però el que sabem molt clarament és que sí ajuda. I també és cert que una menor inversió en educació va en detriment" dels resultats acadèmics, ha apuntat Rita. La diputada ha considerat "molt greu" que, davant aquesta situació de retalls indiscriminats a l'educació pública, el conseller "ni tan sols ha vingut a la comissió a explicar l'abast d'aquestes mesures sobre el nostre sistema educatiu, tal com han fet altres consellers amb les mesures d'estalvi de la seva àrea".

L´únic punt de la PNLl que han votat a favor és aquell que instava al Govern a fer de l'educació pública un eix prioritari de la seva política, la qual cosa "és contradictòria" amb el bloqueig i manca de compromís amb totes les iniciatives concretes.

PNLL contra la discriminació amb doblers públics

La segona Proposició No de Llei socialista volia que el Parlament instés al Govern de les Illes Balears a "garantir en tot moment el compliment del disposat a l' article 84.3 de la LLei Orgànica d' Educació en la línea de les Sentències del 23 i 24 de juliol de 2012 pel Tribunal Suprem". I, en aquest sentit, a no destinar fons públics als centres educatius de les nostres illes que discriminen en l'admissió pel sexe dels estudiants, i són per tant, defensors i partidaris de l' educació segregada.

Aquestes dues sentències estableixen que en els centres de la xarxa pública -finançats amb fons públics- "en cap cas haurà discriminació per raó de naixement, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol d'altra condició o circumstància personal o social".

Però ni el Ministeri d'Educació respecta aquestes sentències, ha denunciat la diputada Conxa Obrador. Perquè el PP aprofita la crisi i els retalls per dur endavant una reforma educativa marcada per "una profunda ideologia neolliberal i ultraconservadora que pretén recuperar una educació elitista, segregadora, classista, sexista per afavorir l' educació privada i que sols puguin estudiar les persones amb recursos econòmics".

"És intolerable" que, mentre el President Bauzá retalla un 7% del pressupost d'Educació i un 30% les despeses de funcionament dels centres públics, el conseller Bosch "atorga el concert educatiu a un centre titular de l' Opus que segrega l' alumnat i que suposarà una futura despesa pública de 2.5 milions € anuals" al Govern.

La socialista ha recordat que aquests doblers que el PP dóna a l'Opus Dei són "doblers que es lleven a l' educació pública, doblers provinents dels imposts dels treballadors, de les classes mitjanes, retallades en drets i en serveis, retallats de per tot".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube