Imprimeix
PDF

Els socialistes denuncien "el menyspreu absolut del Govern del PP cap a la llengua pròpia"

Cosme Bonet Cosme Bonet: "el PP vol crear amb la llengua una cortina de fum per amagar el seu fracàs absolut en matèria econòmica i el retall de drets i llibertats"

Palma, 19 d'octubre 2012.- El Govern del Partit Popular ha demostrat, una vegada més, la seva "manca total de sensibilitat" cap a la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, aquesta vegada a través del Butlletí Oficial de les Illes Balears, ha denunciat avui el PSIB-PSOE.

La menció, en el BOIB, de la "llengua cooficial distinta del castellà" és un exemple més "del menys preu absolut del PP cap a la llengua catalana", ha valorat el diputat socialista Cosme Bonet. Demostra, igualment, "la ideologia darrere de les actuacions del PP, encaminades a la uniformització i en contra de la pluralitat a les nostres illes", ha explicat.

Els socialistes exigeixen que el Govern mencioni la llengua pròpia exactament amb la fórmula que utilitza l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears. Aquesta fórmula és: "la llengua catalana" (Art.4: La Llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, tindrà, juntament amb la castellana, el caràcter d'idioma oficial).

El PP "està intentant confondre la ciutadania amb el concepte de llengua cooficial", ha opinat Bonet. "Cooficial" vol dir que totes dues són iguals. "Ni tan sols anomenar-la és el menyspreu màxim", ha afegit, referint-se a la resolució de la convocatòria d'unes subvencions a la indústria cinematogràfica feta en català que va publicar ahir el BOIB (Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats).

De fet, Bonet considera que fets com aquest, si no es rectifiquen, "ens fan dubtar de si el Sr. Rafel Bosch és la persona adequada per gestionar temes tan delicats com el lingüístic o l'educació a Balears".

Els socialistes troben "molt preocupant" que el PP vulgui abocar les Illes Balears a una confrontació social en el tema lingüístic amb totes les seves actuacions, com ha fet a la Comunitat Valenciana. Aquesta estratègia és "una cortina de fum per tapar l'absolut fracàs de la seva política econòmica i els retalls de drets socials i de llibertats dels ciutadans", ha conclòs Bonet.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube