Imprimeix
PDF

Francina Armengol: "El rescat és una mala notícia per als ciutadans de les Illes Balears"

FAS Rescat El PSIB-PSOE considera que Bauzá està hipotecant l'economia i l'autonomia de Balears ja que "Madrid imposarà les seves prioritats, que no seran els ciutadans"

Palma, 19 d'octubre 2012.- La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha considerat avui una "mala notícia per als ciutadans de les Illes Balears" que el Govern JR.Bauzá hagi decidit demanar el rescat a Espanya. "Aquest rescat demostra el fracàs absolut de la política econòmica del Govern del Partit Popular", ha opinat.

Bauzá va prometre, en arribar al Govern, que obtindria la confiança dels mercats i del sistema financer, que lluitaria contra l'atur, però "res d'això ha succeït", ha denunciat Armengol. Més bé al contrari: el PP ha imposat retalls dràstics a les Illes Balears, amb uns pressuposts del 2012 que ara "no poden complir". Anar a demanar el rescat a Espanya implica que el Govern no ha obtingut la confiança del sistema financer. "El crèdit l'han de demanar a Madrid perquè els bancs no els hi donen", ha explicat Armengol.

La secretària general socialista ha considerat que aquest rescat hipoteca l'economia i l'autonomia de les Illes Balears. Per una banda, hi haurà una intervenció econòmica del Govern de Mariano Rajoy, i per altra, "ens preocupa que no hi hagi també una intervenció política", ha dit Armengol.

Ara el Govern haurà de complir amb tota una sèrie de requisits i condicions, i els socialistes creuen que "Madrid imposarà les seves prioritats de pagament, que, coneixent el Sr. Rajoy, seran els bancs i no els ciutadans de les Illes Balears".

Armengol ha recordat que el recurs al fons de rescat de les comunitats autònomes "no seria necessari, si Bauzá hagués aconseguit que Rajoy li pagàs el deute de mil milions d'euros que deu a la Comunitat Autònoma". Bauzá "ara demana ajuda, pagant interessos, i hipotecant l'autonomia de la comunitat", ha afegit.

El Grup Parlamentari Socialista demanarà la compareixença urgent del president Bauzá en el plenari del Parlament de les Illes Balears perquè aquesta vegada, una més, ha pres la decisió tot sol, sense parlar-ho ni informar a ningú, ni als partits de l'oposició, ni als agents socials i econòmics.

L'informe d'incompatibilitat de Bauzá

Respecte a l'informe que ha anunciat avui el Consell de Govern, que avalaria la compatibilitat de Bauzá per exercir el seu càrrec de president, Francina Armengol ha anunciat que els socialistes -que l'havien sol·licitat- encara no el tenen.

"Fa sis mesos que esperam aquest informe. Encara no l'hem rebut, però quan arribi, esperam que estigui molt ben documentat i argumentat jurídicament. L'estudiarem amb calma i rigor", ha anunciat. Després, els socialistes decidiran què faran. En qualsevol cas, Armengol ha assenyalat que "els socialistes no aturarem fins que la legalitat torni a estar vigent en aquesta comunitat".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube