Imprimeix
PDF

Pilar Costa: "El Govern i Bauzá no poden seguir incomplint la legalitat vigent"

Thomàs i Costa web El rescat, conseqüència del fracàs de la política econòmica del PP, durà més retalls i més pobresa, ja en el 2012

Palma, 22 d'octubre 2012.- El Grup Socialista defensarà demà en el Parlament una moció per "estendre els efectes de la Sentència del Tribunal Superior de Justícia de les IB" sobre la incompatibilitat de l'ex-consellera socialista Aina Salom, al president JR.Bauzá, per al qual demanarà dos anys d'inhabilitació, ha anunciat avui la diputada Pilar Costa en roda de premsa.

"El Govern i el president Bauzá no poden seguir incomplint la legalitat vigent", ha defensat Costa. La diputada ha assenyalat que el president Bauzá "du 6 mesos sota sospita perquè s'ha encaparrotat en no ensenyar els papers", en no donar resposta clara ni transparent a les denúncies i preguntes que s'han anat plantejant en el Parlament, on ha amagat informació i ha mentit.

El president Bauzá incompleix la Llei d'Incompatibilitats de la Comunitat Autònoma, ha advertit Costa. I si fa anys podia haver interpretacions diferents de la Llei, ara ja "no hi ha dubte, ja que la sentència del TSJIB del 2007 crea doctrina", ha recordat. Aquesta sentència –per una denúncia del PP- va inhabilitar la consellera pel "fet objectiu" de poder "en caràcter abstracte" prendre decisions, dintre del Consell de Govern, que afectin a la seva farmàcia.

El Grup Socialista, que des de dia 7 de juny espera resposta a la seva sol•licitud al Consell de Govern sobre la incompatibilitat de Bauzá, no ha rebut encara l'informe aprovat divendres, tot i que va ser repartit als mitjans de comunicació fa tres dies. Els Socialistes "demanarem l'expedient sencer" perquè, curiosament, l'informe ni està signat per l'Advocacia de la Comunitat Autònoma ni menciona la sentència del TSJIB, un dels punts claus pels que va demanar el GPS.

"Tant si en parlen com si no, la sentència s'ha d'aplicar", ha explicat Costa, qui considera que Bauzá "sap que està incomplint la sentència del TSJIB". Igualment, ha sorprès als socialistes que l'informe parli de la Declaració de Bens i Patrimoni del president, a la que normalment només hi té accés el Parlament, els òrgans judicials o el Síndic de Greuges. "Probablement, el mateix Sr.Bauzá ha donat aquesta informació. És inaudit que ho faci per a un expedient administratiu i no a sol•licitud dels grups polítics de l'oposició", ha afegit.

La moció que els socialistes presenten demà demana que s'inhabiliti a Bauzá durant dos anys per a l'exercici de càrrec públics, per una falta mot greu de la Llei d'incompatibilitats. Si la moció no surt endavant –com es pot suposar per la majoria parlamentària del PP- els serveis jurídics dels socialistes analitzaran la documentació per decidir quines seran les següents passes.

Respecte a les amenaces de Bauzá de dur els socialistes als tribunals per les denúncies dels seus negocis privats, Pilar Costa ha recordat que va ser el PP qui primer va dur el tema de les incompatibilitats al Parlament i als Tribunals.

També ha recordat Costa que, quan el PSIB va començar a denunciar les actuacions sospitoses de Jaume Matas, el PP va seguir exactament la mateixa estratègia d'ara: negar-ho tot i acusar als socialistes d'embrutar la política. "Malauradament per a aquesta comunitat autònoma, qui l'ha embrutat del tot, a dia d'avui, ha estat el Sr. Matas", de Partit Popular, ha dit.

El rescat durà més retalls a Balears, ja el 2012

En el plenari de demà, els socialistes presentaran també diverses preguntes sobre el rescat que demanarà el Govern de les Illes Balears i els seus efectes per als ciutadans, ha explicat el portaveu adjunt Vicenç Thomàs. Els socialistes ja varen advertir fa mesos "que els pressuposts 2012 eren uns pressuposts falsejats, uns pressuposts insuficients que han duit més pobresa social i més desigualtat", ha explicat.

Thomàs ha recordat el discurs del PP dient que la seva "ortodòxia econòmica" duria "confiança als mercats i a les institucions financeres". Ara "els bancs no els han volgut deixar el doblers" i Bauzá no ha estat capaç d'aconseguir que Madrid li pagui els 1000 milions d'euros que ens deuen. "Demanar el rescat és la conseqüència del fracàs de la seva política", ha dit.

"No ens podem valer tots sols i això no és una bona notícia", ha explicat. Sobre tot, perquè un rescat du condicions tant econòmiques (d'interessos que s'han de pagar) com polítiques. A partir d'ara, serà Madrid qui marqui les prioritats al Govern de les Illes Balears, i aquestes prioritats no seran els ciutadans, considera el Grup Socialista. Això "durà més retallades i més empobriment", opinen els socialistes

I les conseqüències del rescat no seran per a l'any que ve, sinó que enguany ja s'hauran de fer retalls addicionals per complir amb l'objectiu del dèficit de l'1,5%, ha vaticinat Thomàs. Per això, els socialistes han demanat una compareixença urgent del president Bauzá per explicar quins són exactament les condicions del rescat i quines conseqüències tindrà per als ciutadans de Balears.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube