Imprimeix
PDF

El rescat durà retalls i més imposts per als ciutadans en el 2013

231012 Armengol en Ple Parlament Palma, 23 d'octubre.- La portaveu socialista, Francina Armengol, ha demanat avui al president Bauzá si pensa seguir fent recaure el pes dels ajustaments i les retallades damunt els més febles, damunt les classes mitjanes i treballadores, quan presenti els pressuposts de la comunitat del 2013, directament afectats pel rescat que ha demanat el Govern al Govern d'Espanya. "El president Bauzá ha anunciat que els propers pressuposts seran austers. Això vol dir més retalls i més imposts pels ciutadans", ha advertit la socialista.

Armengol ha demanat a Bauzá que comparegui en el plenari del Parlament per explicar "les condicions del rescat" que ha demanat el Govern. "Fins ara, el rescat era dolent, ara ja no", li ha recordat la socialista, qui segueix considerant "una mala notícia" que Balears hagi hagut de recórrer al FLA.

El PP ja du 16 mesos governant i, en aquest temps, "la seva política econòmica és un fracàs absolut. Tenim recessió econòmica, un 25% d'atur, molta gent en risc de pobresa i més diferències entre rics i pobres", ha recordat Armengol. A més, han desmantellat els serveis públics i han pujat les taxes e impostos a les classes mitjanes i treballadores. I, davant tot això, permeten que el PP de Madrid aprovi uns Pressuposts Generals de l'Estat amb 70€ d'inversió per càpita a Balears, front a la mitjana estatal de 225 €. Armengol ha acusat al PP de no prendre cap mesura per fomentar el creixement, ni per crear confiança.

Per altra banda, el diputat Joan Boned ha fet una interpel•lació al Govern en matèria de lluita contra el frau fiscal que, des que governa el PP, ha obtingut resultats de cada vegada inferiors. "Què passa amb la lluita contra el frau, que ha passat d'obtenir 55 M€ en 2010 a 27 milions el 2011 i per a enguany preveu només recaptar 10 milions?". Boned ha lamentat que el Govern obligui als inspectors a centrar-se en el frau de les persones més desfavorides (subvencions, aturats..) i "ignori les grans borses de frau, que són els patrimonis i les grans empreses, responsables del 72% del frau fiscal".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube