Imprimeix
PDF

Pilar Costa: "Bauzá serà president, però no és immune a la legalitat ni a la justícia"

231012 Ple Parlament - diputats PSIB amb cartells Palma, 22 d'octubre 2012.- El Grup Socialista ha defensat avui en el Parlament de les Illes Balears una moció per estendre la sentència del Tribunal de Justícia de les Illes Balears que va determinar la incompatibilitat de l'ex-consellera i farmacèutica Aina Salom, al president Bauzá, que es troba en una situació idèntica.

"El Govern no ha donat ni un sol argument, ni jurídic ni polític, per defensar al president Bauzá. No hi ha ni una sola diferència entre la situació de la Sra.Salom i la del president", ha argumentat la diputada socialista Pilar Costa.

L'informe que –"presumptament, perquè no se'ns ha notificat", ha dit Costa- va aprovar divendres passat el Consell de Govern avalant la compatibilitat de Bauzá, no respon ni menciona la sentència del TSJIB de dia 16 de novembre del 2007. Els arguments que dóna són els que va rebutjar el Tribunal en el seu moment. "A dia d'avui, el president Bauzá segueixi incomplint la Llei d'Incompatibilitats, la Llei del Bon Govern i la Sentència del TSJIB", ha explicat Costa.

El Tribunal va deixar molt clar que és incompatible ser propietari d'una farmàcia i, a la vegada, membre del Consell de Govern, perquè així manca la necessària "objectivitat, imparcialitat i independència" a l'hora de prendre decisions sobre el mercat farmacèutic. Decisions sobre l'obertura de noves farmàcies, inspeccions, i moltes altres en les que un membre del Consell de Govern podria "en abstracte" influir per beneficiar-se.

"No hi ha ni una sola diferència entre la situació del Sr.Bauzá ara i la de la Sra.Salom en el 2007", ha dit Pilar Costa. De fet, aquesta sentència crea jurisprudència, i el PP no pot "tapar-se els ulls i les orelles". "El sr.Bauzá serà president, però no és immune a la legalitat ni a la justícia", ha recordat Costa.

El Govern i el president Bauzá estan incomplint una sentència de forma conscient, ha advertit Costa, qui també ha destapat una altra mentida: la afirmació del president de que el seu patrimoni serà el mateix quan acabi la legislatura. "Això no és veritat", ha dit Costa. Si al president se li apliqués la Llei d'Incompatibilitats, no podria obtenir els beneficis de la farmàcia, ni per tant amortitzar els gairebé 12.000 euros al mes en hipoteques que paga. Això fa, al cab d'una legislatura, 570.000 euros, més de 100 milions de pessetes. "Si se li apliqués la llei, aquest increment, no existiria", ha dit Costa.

La diputada socialista ha acusat al PP de ser "còmplice" de la incompatibilitat de Bauzá, per no "restablir la legalitat" en aquesta comunitat autònoma. "Si no hi posen remei polític, arribarà, més presto més tard, el remei judicial", ha advertit.

Costa ha recordat que fou precisament l'actual conseller d'Administracions Públiques, Sr. Gornés, un dels diputats del Partit Popular que, en 2001, va presentar la querella contra la Sra Salom. I ara, en una clara mostra "de molta amnèsia", ha fet un informe a mida del president, declarant que no és incompatible.

En aquest mateix sentit s'ha pronunciat el diputat i portaveu adjunt socialista Vicenç Thomàs, qui ha demanat al conseller si ell és "el sr. Simón Gornés", el mateix que en el 2001 defensava que ser membre del Consell de Govern "no és compatible amb la propietat d'una farmàcia". Altres diputats del PP que varen posar la querella contra Aina Salom i que avui encara són diputats al Parlament són Mabel Cabrer, Pere Rotger i María Salom, entre d'altres. Abans defensaven una cosa, i ara una altra.

Thomàs ha considerat que "va mentir el president i ha mentit el Govern", perquè Bauzá està convençut que "no hi ha més llei ni més sentència que el seu propi criteri", cosa que el Grup Socialista no comparteix, evidentment.

La moció, que incorporava esmenes del PSM-IV-Entesa i Més per Menorca demanant les declaracions de la Renda del president dels darrers anys, la seva declaració d'activitats i l'informe complet del Consell de Govern que encara no han rebut els grups de l'oposició, ha estat rebutjada pels vots en contra del PP.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube