Imprimeix
PDF

El PP dóna una passa més per convertir Mallorca en "el femer d'Europa"

Bonet i Pons Cosme Bonet: "Sense cap informe ambiental, cap garantia jurídica i nul·la transparència, el PP vol aprovar una Llei del Fems que tindrà greus conseqüències per a Balears"

Marc Pons: "La llei deixa al criteri del Conseller de torn decisions i autoritzacions que afecten directament a l'interès general. És totalment arbitrària"

Palma, 25 d'octubre 2012.- El Grup Parlamentari Popular ha donat avui una passa més per autoritza la importació de fems d'altres països europeus per ser incinerat a Mallorca, amb l'aprovació del dictamen del Projecte de Llei de mesures urgents per a l'activació econòmica en matèria d'indústria i energia i altres activitats.

"Sense cap informe ambiental, cap garantia jurídica i nul·la transparència, el PP vol aprovar una Llei del Fems que tindrà greus conseqüències per a les Illes Balears", ha criticat el diputat socialista Cosme Bonet. Durant el debat en la Comissió d'Economia, Bonet ha criticat "el canvi radical" en la política de residus a Mallorca, que suposarà aquesta norma. Passarem d'incentivar el reciclatge i la reutilització a animar a la gent a cremar més per poder així amortitzar els forns de la concessionària.

Aquest projecte de Llei va totalment en contra de l'estratègia de gestió de residus de la Unió Europea i modifica, de facto, el Pla director de residus del Consell de Mallorca. "Ho fan per la porta de darrera, amb una esmena que no permet ni exposició pública, ni informes, ni participació ciutadana", els ha recriminat.

Al final "l'únic motiu que dóna el Partit Popular per importar residus és que no pujaran la taxa del fems. "Això és mentida", ha dit el diputat socialista, ja que s'està preparant una pujada per diferents trams. "El PP menteix als ciutadans i ha mentit inclús als seus batles. Van prometre que eliminaria la taxa per la fracció orgànica, i avui l'han aprovada", ha explicat Bonet.

L'arbitrarietat com a norma

El PP ha aprofitat aquesta llei per incloure "tot un seguit de temes puntuals i parcials" que res tenen a veure amb la reactivació econòmica, ha criticat el diputat Marc Pons. El menorquí ha criticat durament "l'arbitrarietat" de la norma que, en múltiples ocasions, deixa a criteri del conseller de torn o fins i tot d'un director general, la decisió d'autoritzar o no determinades activitats.

Entre d'altres, la norma permet autoritzar instal·lacions d'energies renovables en sol rústic, sense autorització de l'ajuntament afectat. També permetrà l'obertura de nous pous i la sobreexplotació dels aqüífers existents a Balears, tot i les reticències existents pel perill que suposa per a la salut l'acumulació de certs minerals en l'aigua quan es sobreeexplota.

En diverses ocasions, durant la Comissió, el Partit Popular ha acusat a l'oposició d'estar massa preocupada, dient que el Govern hi posarà seny en l'aplicació. Pons ha lamentat que ho vegin així, però "qualcú ha de defensar l'interès general" davant les possibles barbaritats que la Llei, previsiblement, autoritzarà.

Finalment, els socialistes consideren que aquesta norma durà problemes en el futur, ja que invadeix competències d'altres institucions, principalment els Consells Insulars i que contravé la Llei d'Ordenació del Territori

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube