Imprimeix
PDF

El PSIB considera "extremadament preocupants" les xifres de l'atur en plena temporada turística

JBarceló Joana Barceló: "L'increment espectacular de la taxa d'atur dels joves, majors de 55 anys i aturats sense prestació tindrà un impacte duríssim en la pobresa a les nostres illes"

Palma, 26 d'octubre 2012.- El PSIB-PSOE considera "extremadament preocupants" les xifres de la darrera Enquesta de Població Activa, que registra un total de 122.600 persones aturades en les Illes Balears durant el tercer trimestre d'enguany, coincidint amb "una excel·lent temporada turística" a la comunitat.

La diputada socialista Joana Barceló ha destacat especialment l'alta taxa d'atur dels joves i dels majors de 55 anys, així com els aturats que duen més de dos anys sense feina i, per tant, han esgotat la prestació. "L'increment espectacular de la taxa d'atur dels joves, majors de 55 anys i aturats sense prestació tindrà un impacte duríssim en la pobresa a les nostres illes", ha valorat Barceló. Cal recordar que, a Balears, ja una de cada quatre famílies viu en risc de pobresa.

A Balears hi ha ja, segons l'EPA, 34.000 persones aturades que duen més de dos anys a l'atur, és a dir, persones que han esgotat les prestacions. Això suposa un augment de 12.000 persones respecte a l'any passat.

Els majors dels 55 anys "són el col·lectiu amb més dificultats d'inserció laboral i en aquests moments menys protegit de tots per la rebaixa dels subsidis", ha explicat Barceló. La seva taxa d'atur s'incrementa en l'EPA en 5 punts, passant del 12,47%, al 17,45%, i en tota són ja 15.000 treballadors a les nostres Illes en aquesta situació.

Respecte als joves menors de 25 anys, l'atur puja en un any 7 punts, passant del 35,59%, al 42,84%, és a dir 3.700 joves menors de 25 anys aturats més que fa un any. En total, a Balears hi ha ja 24.900 joves menors de 25 anys aturats.

Aquesta evolució posa de manifest "les mesures econòmiques que s'estan implantant no han suposat cap avanç en l'àmbit laboral". Barceló ha afegit que "les dificultats de l'àmbit laboral hipotequen alhora qualsevol indici de recuperació".

L'increment de la població activa, amb 13.800 persones més en el mercat laboral, és una mostra de la necessitat d'incorporar-se en el mercat laboral per part de tots els actius existents, ateses les dificultats econòmiques de les persones i familias de les nostres illes.

Finalment, apuntar que l'increment de l'ocupació respecte al trimestre anterior amaga la precarietat de la mateixa. Els ocupats lligats a una contractació a temps complert baixen un 5,9%, mentre els treballadors amb contractació parcial pugen un 3,7%.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube