Imprimeix
PDF

Exigim que Bauzá doni la cara davant "la pitjor trama de corrupció vista a Balears", que afecta el PP i el Govern

021112 Armengol i Costa rdp Armengol: "Una crisi econòmica greu com la que vivim no es pot afrontar des de la debilitat, la manca de credibilitat i de confiança que transmet el Govern del Partit Popular"

El Grup Parlamentari Socialista presenta iniciatives per instar al Govern a personar-se en la branca balear del Cas Gürtel i recuperi el doblers malversat

Palma, 2 novembre 2012.- El PSIB-PSOE ha exigit avui al president del Partit Popular i del Govern de les Illes Balears, JR.Bauzá, que doni la cara i explicacions a la ciutadania per "la pitjor trama de corrupció mai vista a les Illes Balears, que afecta al PP i al Govern en el passat i en el present", ha demanat avui la diputada socialista Pilar Costa.

El Grup Parlamentari socialista ha preparat una bateria d'iniciatives per exigir la "immediata reacció" del president del Govern i del PP. "Exigim a Bauzá que expliqui immediatament als ciutadans la forma de fer política del PP", una política que combina interessos privats i públics, amb doblers negres i contractacions públiques en benefici del seu partit, ha explicat la portaveu socialista Francina Armengol.

"No pot passar ni un dia més sense que el PP ni el Govern donin la cara", ha opinat Costa. Per això, els socialistes demanaran dimarts que ve al Govern en el Parlament si té la intenció de personar-se en aquesta causa com a acusació particular per perseguir els presumptes delictes i per recuperar el doblers. Igualment, els socialistes presentaran una Proposició no de llei amb el mateix objectiu.

"No es pot permetre perdre milers i milers d'euros, segurament milions, per tapar les vergonyes del PP. Perquè aquests milions d'euros que presumptament es van malbaratar, són doblers que podrien haver arribat als ciutadans", ha opinat Costa.

Armengol ha lamentat que "davant la crisi social i les dades econòmiques cruels", com els 122.000 aturats que tenim a Balears i un 25% de la població baix el llindar de pobresa, el Govern no té ni la credibilitat ni la confiança per liderar la sortida de la crisi. El PP "no pot inspirar credibilitat ni confiança amb el passat que té i el present que vivim", ha dit Armengol.

El president Bauzá va fer creure que havia trencat amb el passat corrupte de Jaume Matas, va prometre en campanya electoral que no duria imputats a les llistes i que qualsevol que fos imputat dimitiria. Però, al mateix temps, ha incorporat al seu Govern moltes persones que venien de l'època de Jaume Matas. "El codi ètic va ser una operació de maquillatge de Bauzá per treurer-se de damunt algunes persones que li resultaven incòmodes dins el seu partit", ha opinat Pilar Costa.

"Sembla que les coses estan igual que en l'etapa de Jaume Matas", ha lamentat la diputada, qui ha recordat que, entre les persones presumptament investigades hi ha un conseller del Govern actual (Gornés), dues directores generals actuals (DG.Comunicació i DG. Cooperació i Immigració), la portaveu parlamentària del PP, el president del Parlament, l'ex-delegat del Govern a Mallorca i ex-senador, etc, . Això, apart d'altres dirigents actuals del PP ja imputats,com el batle d'Inca o el ja dimitit delegat del Govern a Menorca. Aquesta presumpta corrupció afecta al PP i al Govern "del passat i del present", ha afegit.

Bauzá – que li agrada tant parlar de l'herència- ha d'explicar quina és "l'herència del PP, que ha deixat forats econòmics en les arques públiques que provenen de la corrupció", ha afegit Pilar Costa. Els socialistes esperen que el Govern Bauzá "prengui la iniciativa en els nous casos de presumpta corrupció derivats de les investigacions d'Over Marketing a Balears".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube