Imprimeix
PDF

Vicenç Thomàs: "Aquests pressuposts duran milers de persones a l'atur"

051112 Thomàs i Barceló en RdP El PSIB-PSOE critica "les mentides del Govern" respecte als pressuposts, que dediquen un de cada 4 euros als bancs i rebaixen les partides d'Educació, Sanitat i Serveis socials més que la mitjana

La presumpta corrupció del PP en l'època Matas afecta directament al Govern de Bauzá

Palma, 5 de Novembre, 2012.- El Grup Parlamentari Socialista demanarà demà al Govern sobre els pressuposts de la Comunitat per al 2013, uns comptes que "arriben tard, per capítols i són una prova del fracàs de la política econòmica del PP", ha explicat avui el portaveu parlamentari socialista, Vicenç Thomàs.

"Aquests pressuposts duran milers i milers de persones a l'atur", ha valorat Thomàs en roda de premsa. Perquè són uns pressuposts que "no tenen cap mesura de reactivació econòmica", que prioritzen el pagament als bancs, amb 1 de cada 4 euros dedicats a amortitzar deute i interessos. També són uns pressuposts que creen i augmenten impostos, amb la pujada dels preus dels productes vinculats a aquestes taxes i, per tant minvaran la capacitat de consum dels ciutadans.

Al mateix temps, els ciutadans "tindran menys serveis", ja que les partides d'Educació, Salut i Serveis Socials baixen més que la mitjana dels pressuposts, i només se'ls dediquen 5 de cada 10 euros, no 8 de cada 10, com havia dit el Govern. El Govern "ha mentit" i només dedica un 56% a partides socials, en aquests pressuposts "per capítols", que encara no han concretat ni el pressupost del ib-Salut ni si es tancaran o no els hospitals Joan March i General.

Probablement un dels aspectes més greus d'aquests pressuposts és la manca de compromís amb les polítiques per fomentar la formació i la promoció de l'ocupació, és a dir, per ajudar als ciutadans a trobar feina. Precisament avui s'han conegut les xifres de l'atur del mes d'octubre, amb 87.151 persones aturades, un trist rècord "altament preocupant" per als socialistes.

Balears ha registrat la "pitjor xifra d'atur de tota la història en un mes d'octubre, tot i la excel•lent temporada turística", ha analitzat la diputada Joana Barceló. La socialista ha destacat la dolenta situació del col•lectiu de joves menors de 25 anys i la gran quantitat de persones aturades sense cap prestació, que a Balears ja són 51.000 persones.

"El més preocupant de tot és que s'accelera el ritme de destrucció d'ocupació", amb una davallada clara de l'afiliació, ha explicat Barceló. Tant en matèria d'autònoms com en altres modalitats, "en un any, no s'ha creat ni un sol lloc de feina més", ha apuntat. I totes les persones que haurien de rebre acompanyament i suport per part del Servei d'ocupació tindran més i més dificultats, pels retalls del 35% dels seus recursos en els pressuposts de l'any que ve.

L'any passat, els pressuposts del Govern preveia 55 milions per a polítiques d'ocupació, dels quals 48 havien d'arribar de Madrid, i només en varen arribar 23. Un descens del 35 % damunt 23 milions suposa un descens de més del 50% respecte al que s'havia pressupostat l'any passat. "L'hivern serà encara més dur que el de l'any passat", ha valorat Barceló.

Demà, en el Parlament de les Illes Balears, la diputada demanarà al Govern sobre l'atur i els pressuposts del 2013. Per altra banda, els socialistes presentaran una moció sobre el frau fiscal, proposant al Govern que augmenti la partida en la lluita contra el frau, que va baixar el 2011 després d'haver augmentat molt el 2010, i centrant els esforços en grans borses de frau, que són grans empreses i grups empresarials.

La presumpta corrupció del Govern Matas afecta directament al Govern Bauza

Finalment, els socialistes demanaran al Govern si pensa personar-se en tots els casos de presumpte malbaratament de doblers públics i del finançament il•legal del Partit Popular que vagin sorgint. Vicenç Thomàs ha explicat que les informacions publicades arran de la investigació de la branca balear de la Trama Gürtel afecta a persones del Govern del PP durant l'època de Jaume Matas, però també "està afectant molt directament a l'actual Govern Bauzá".

Persones que estaven a diferents nivells dintre del PP de Matas en el 2003, formen part ara de l'estructura del Govern Bauzá –formada pels consellers i les persones que es troben per davall dels consellers. Apart d'aquestes persones, hi ha càrrecs del Partit que encara tenen responsabilitats importants, amb Bauzá com a president, com l'ex-delegat del Govern a Menorca o l'actual batle d'Inca, ha afegit.

Aquesta pot ser "la pitjor trama de corrupció política mai vista a les Illes Balears", i orientada al presumpte finançament del Partit Popular, ha recordat el portaveu adjunt.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube