Imprimeix
PDF

El Govern Bauzá es gasta 76.500 euros en estudis per acomiadar treballadors del sector públic

061112 Ple parlament - web El Grup Socialista alerta del perill de "fractura social per les polítiques econòmiques del Govern", que deixen abandonades a les persones més febles

Palma, 6 de Novembre, 2012.- En Govern de JR.Bauzá s'ha gastat enguany un total de 76.554 euros en estudis sobre la reestructuració del sector públic, gestoria i assistència laboral, és a dir, sobre "com reduir personal i treure més gent al carrer", ha denunciat avui la diputada socialista Joana Barceló.

Davant les pitjors xifres d'atur d'un mes d'octubre en la història de Balears (87.151 aturats) , i amb uns pressuposts per a l'any que ve que davallen un 35% els recursos del SOIB per a polítiques de promoció d'ocupació, el Govern no ha posat en marxa més mesures que els estudis per acomiadar personal del sector públic i, per tant, crear més atur.

"No ha pres mesures per treure endavant els acords adoptats per tots els grups en aquesta cambra, ni per posar en marxa les polítiques que es varen acordar en relació als joves ni als majors de 55 anys. No han fet res de tot això", ha denunciat Barceló durant una pregunta parlamentària al vicepresident Aguiló.

"La única política laboral que se li coneix són contractes menors de diferents conselleries per més de 76.000 euros per reduir personal, per treure més gent al carrer", ha afegit. La diputada ha emplaçat al Govern a prendre mesures per reduir l'atur, "no per crear-ne més, que és el que vostè fa amb contractes menors i les seves polítiques",li ha dit a Aguiló.

Els contractes corresponen concretament a la Vicepresidència Econòmica, de Promoció Empresarial i d'Ocupació, a la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Territori, i a dos fundacions: la del Banc de Sang i Teixits i la d'Atenció i Suport a la Dependència i de Promoció de l'Autonomia Personal.

Les polítiques del Govern del PP suposen un greu perill "de fractura social" a Balears, on més de 29.000 famílies tenen ja tots els seus membres a l'atur i on 51.000 persones ja no reben cap tipus de prestació. La diputada Conxa Obrador ha demanat al conseller de Salut, Família i Benestar Social avui "quines mesures prendrà per lluitar contra la pobresa", donat que 271.000 persones de Balears ja viuen baix el llindar de la pobresa.

"Vostès parlen molt de la fractura territorial de l'Estat, però s'haurien d'adonar que en aquest país hi ha una fractura molt més perillosa": la fractura social que estan provocant les seves decisions econòmiques, que deixen abandonades a les persones més febles de la nostra societat, els que no tenen res, els desesperats. Aquests són els que vostè hauria de defensar", ha afegit.

De fet, en els pressuposts de la Comunitat Autònoma per al 2013, el pressupost de Salut baixa més que la mitjana, i el conseller no ha volgut detallar avui si això implica el tancament dels hospitals Joan March i General. "Farà política per les persones o tancarà hospitals?" ha demanat al conseller Sansaloni el portaveu adjunt socialista, Vicenç Thomàs. El diputat ha criticat "les mentides" del Govern, que dedica 5 de cada 10 euros del pressupost a polítiques socials però vol fer creure que són 8 de cada 10.

Ha recordat Thomàs les profundes contradiccions en la política de PP, que ha romput "la seva ideologia neoliberal a cop d'impostos" a les classes mitjanes i treballadores i amb un seguit de retalls en prestacions i serveis als ciutadans.

De fet, davant els "forats econòmics" dels que continuament parla el Govern, el Grup Parlamentari Socialista ha proposat avui que l'executiu es personi en totes les causes judicials en les que s'ha pogut malbaratar doblers públics i recuperi així tot el que pugui.

La diputada socialista Pilar Costa ha dit al vicepresident Aguiló que, davant les xifres econòmiques de la Comunitat,"estarà vostè d'acord que seria important poder recuperar els doblers presumptament malbaratats?". Costa ha opinat que la quantitat podria superar els tres milions d'euros, que el Govern podria destinar a polítiques de tots tipus. "Imagina vostè el què podria fer amb tres milions d'euros?".

La socialista ha demanat a l'Executiu que es personi en tots els casos, "caigui qui caigui" i no li tremoli el pols si ha d'actuar contra càrrecs del Partit Popular. També ha volgut saber si el Govern demanarà al PP "responsabilitat civil" per la pitjor trama de corrupció mai vista a Balears, cosa que el Govern no ha contestat.

Per altra banda, el diputat socialista Joan Boned ha interpel•lat al Govern sobre la política general de medi ambient i ha presentat una moció sobre la lluita contra el frau fiscal, en la que ha demanat més recursos per a aquesta partida i un major esforç en la persecució de les grans borses de frau, que són les grans empreses.

Finalment, el darrer punt de l'ordre del dia al Parlament avui és una Proposició No de Llei de suport al Govern per a la defensa de la insularitat en les polítiques de la Unió Europea. El Grup Socialista ja ha anunciat que donarà suport a aquesta iniciativa que va "en la línia dels esforços realitzats pels diferents Governs de la Comunitat" en distintes legislatures. El diputat Cosme Bonet ha explicat que aquesta proposta "és important, sobre tot en el marc de la renegociació de la política agrícola comú, que s'està fent ara mateix".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube