Imprimeix
PDF

El Grup Socialista denuncia que els nous impostos del Govern per al 2013 són il·legals

081112 web RdP Armengol i Boned Armengol: "Els pressuposts del PP van en contra de tots: dels aturats, de l'educació, de la sanitat, de les empreses, dels dependents, dels ajuntaments  i dels consells"

Palma, 8 de novembre 2012.- El PSIB-PSOE ha denunciat avui la absoluta manca de rigor i de responsabilitat del Govern de JR.Bauzá, que ha presentat un projecte de pressuposts per al 2013 fonamentat en ingressos per uns nous imposts que no pot aplicar perquè no compten amb la normativa legislativa específica necessària.

"El Govern, una vegada més, no ha fet la seva feina. No ha presentat cap llei d'acompanyament dels pressuposts, i per tant els nous imposts no podran estar vigents dia 1 de gener, tal com han previst", ha explicat la portaveu socialista Francina Armengol. El Govern preveu ingressar 50 milions d'euros per els nous impostos als Rent a Car i als envasos, però aquestes previsions són "falses", ja que no podran estar vigents dia 1 de gener.

"Si s'han de fer les coses ben fetes, amb un procés legislatiu amb totes les garanties i participació, no arriben a temps de poder-lo aplicar pel gener", ha explicat el diputat Joan Boned, portaveu socialista en matèria d'Hisenda. Boned ha explicat igualment que els impostos que el PP vol crear "ni són progressius, ni són justos, ni permetran garantir els serveis públics essencials per als ciutadans".

A més a més, el què ha presentat el Govern per als Rent a Car, els envasos i les grans superfícies no és un impost mediambiental, sinó una sèrie d'imposts encoberts: imposts turístics i imposts a tota la ciutadania. Boned ha recordat que el Grup Socialista ve presentant des de l'inici de l'any una bateria de mesures que haguessin suposat importants ingressos addicionals per a Balears. I el PP va votar en contra. "Allò era una política tributària més justa, més progressiva, que feia pagar més a qui més contaminava": als grans patrimonis i a les empreses amb major impacte damunt el territori i el medi ambient.

El PP, amb la seva proposta fiscal,  "carrega la major part dels nous impostos sobre les classes mitges i treballadores", ha afegit. Puja del 7 al 8% l'impost de transmissions patrimonials per a les vivendes més barates, és a dir, les que compra la majoria de la població. I l'únic impost progressiu que volen aprovar –la no bonificació de l'impost de patrimoni- el PSIB du un any reclamant-lo, i "ja hem regalat 30 milions d'euros innecessariament".

Això sí, "les propostes impositives per a les grans fortunes i als que més tenen segueixen amagades, protegint a aquests col·lectius, i perjudicant als de sempre", ha afegit Bonet.

"Pressuposts contra tots"

De fet, els pressuposts del Govern per a l'any 2013 són uns pressuposts "contra tots", ha argumentat Francina Armengol: "en contra dels aturats, de l'educació, de la sanitat, de les empreses, dels dependents, dels ajuntaments  i dels consells". Precisament en un moment en que Balears es troba "en alerta vermella", amb un rècord històric de persones aturades i un 25% en risc de pobresa, quan hem de "menester un pla de xoc, el Govern presenta uns pressuposts que xoquen contra tothom".

Van contra els aturats perquè baixen fins al 50% els fons destinats a les polítiques actives d'ocupació, contra els dependents creant noves taxes, contra els estudiants pels retalls en educació... En matèria de Salut, el Govern "havia demanat un sacrifici als ciutadans, que pagam la benzina més cara d'Espanya, per finançar la sanitat, i ara resulta que no és així, que no sabem a què destinaran l'impost de benzina", ha denunciat Armengol.

La socialista ha recordat que aquests nous imposts i les brutals retallades no serien necessàries si Bauzá i el seu equip haguessin fet la feina quan tocava. "Durant l'estiu, ja varem dir que el Govern i el president Bauzá estaven de festa, i avui hem vist, que a més, menjaven llagosta i bebien Moët & Chandoin ", ha dit Armengol. No varen fer la seva feina i ara ens trobem amb els PGE més perjudicials de la història de Balears. Després "es varen agenollar" davant Madrid, assumint l'objectiu de dèficit sense replicar i uns PGE2013 que "marginen totalment a Balears", amb una inversió per capita de 70 euros, front a la mitjana estatal de 225.

Ara, amb els pressuposts de la Comunitat, Bauzá "torna a fer la feina tard i malament", oblidant-se de la llei d'acompanyament que hauria d'incloure els nous impostos.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube