Imprimeix
PDF

Armengol acusa Bauzá de "rescatar els bancs i deixar tirades a les persones" amb el pitjor pressupost de la història

foto web Armengol ple 131112 El Grup Socialista denuncia que el pressupost de personal sanitari baixa en 69 milions d'euros i això implicarà de 1.000 a 1.500 treballadors menys

Palma, 13 novembre 2012.- El Govern de JR. Bauzá ha aprovat un pressupost per al 2013 "que rebaixa les prestacions socials de forma escandalosa" i exigeix als ciutadans "sacrificis irresponsables", perquè no ha estat capaç d'exigir a Madrid el que pertoca a la Comunitat Autònoma, ha denunciat avui la portaveu socialista en el Parlament, Francina Armengol.

Bauzá "rescata els bancs i deixa tirades a les persones", amb el pitjor pressupost de la història de Balears, que dedica un de cada 4 euros a les entitats bancàries, ha dit Armengol durant la sessió de control al Govern. A polítiques socials dediquen només un 56% del pressupost, i això es deu al "pecat original" de no haver fet els deures durant l'estiu, que és quan es negocien els pressuposts generals de l'Estat amb Madrid.

Festes de blanc i festes a Cabrera sí han ocupat el temps dels consellers del Govern en l'estiu, però no la feina de negociar, que "ens ha deixat els pitjors pressuposts de la història de Balears", amb una inversió de només 70 euros per capita front als 225 de la mitjana nacional, ha recordat Armengol. I mentrestant, 80.000 persones a Balears estan en atur, però el Govern no ha estat capaç d'anomenar cap mesura per crear ocupació.

"És impossible que qualcú se'l cregui, ni dins el seu partit ni fora" ha dit Armengol al president, "perquè vostè va mentir en la seva declaració de bens i activitats", i també li ha recordat: "encara estam esperant les seves explicacions" per tot el que es va gastar durant la legislatura del PP de Matas. "El que estam patint és la seva herència", ha recordat la socialista a Bauzá, en referència al Metro, el Palma Arena i molts d'altres casos de grans inversions fetes pel president Matas i que, a dia d'avui, es troben sota investigació judicial per presumpte finançament il·legal del PP.

També el diputat Antoni Diéguez ha demanat al Govern sobre el pressupost 2013, sobre si és o no ortodoxa la pujada d'impostos de la qual va renegar fins fa poc i ara aplica, tot i sabent que, igualment, no serà capaç d'aturar la pujada de l'atur ni de complir l'objectiu del dèficit. "El problema no és que sigui vostè molt ortodox, sinó que no té ni idea de cap on va amb la seva política econòmica", ha dit Diéguez al vicepresident Aguiló.

També en matèria educativa, els retalls que preveu el pressupost 2013 "tindrà conseqüències per la qualitat de l'ensenyament", ha advertit al conseller Bosch la diputada Cristina Rita. La menorquina ha opinat que, si el pressupost es rebaixa tant "que ha de ser el propi conseller amb dos amics el que s'ha de submergir per fer un vídeo subaquàtic, això afecta clarament la qualitat del vídeo i del material didàctic". Ha recordat la diputada socialista que per al 2013, minva el pressupost educatiu en 24 milions d'euros, dels quals 14 són del sou base del professorat, i també s'han eliminat les beques de transport i estudis.

Per altra banda, Vicenç Thomàs ha denunciat en el Parlament la "amenaça d'importants reduccions de personal" a l'Ib-Salut, ja que el pressupost de personal baixa 69 M€. Això podria suposar una reducció d'entre 1.000 i 1.500 professionals, ha dit. El portaveu adjunt socialista ha demanat al conseller de Salut si creu que amb un forat de 200 milions d'euros en el pressupost per a l'any que ve i aquesta minva de personal podrà garantir la qualitat del servei de salut i donar resposta als més de 100.000 ciutadans que esperen cita o prova d'un especialista o als més de 20.000 que esperen una intervenció quirúrgica.

Tampoc en matèria de Turisme aconsegueix el Govern treure el cap, ja que el propi ministre Soria ha criticat públicament l'impost als cotxes de lloguer que vol aprovar el Govern de Bauzá. La diputada socialista Bel Oliver ha demanat al Govern que planti cara a Madrid i que no permeti que dirigents del PP insultin, menyspreïn i perjudiquin la imatge de Balears. "Quant més ens maltracten, més servils es tornen" vostès, ha dit.

El Govern Bauzá ha escrit en aquests 16 mesos "tot un manual de com no s'han de fer les coses" si es vol crear confiança, ha opinat el diputat socialista Marc Pons durant la moció relativa a la política general econòmica del Govern. Pons ha recordat com el Govern del PP ha anat incomplint "totes les fites que ells mateixos s'havien marcat", arriben tard i malament als objectius establerts i han estat incapaços d'establir aliances amb cap dels sectors econòmics, polítics o socials.

Per això, Pons ha demanat que el Govern dissenyi un Pla d'Estímul Econòmic amb l'objectiu últim de millorar la productivitat i la competitivitat de l'economia balear. Igualment, Pons ha sol·licitat la compareixença del president de Balears per explicar les condicions establertes en el rescat econòmic sol·licitat al Govern de l'Estat i ha demanat al Govern que faci efectiu, una vegada produït el rescat, el pagament del deute contret amb els Consells Insulars i els ajuntaments. Tots aquests punts de la moció socialista han estat rebutjats per la majoria del PP en la cambra, a excepció d'una proposta per reconèixer "la valuosa tasca" del CRE i del Consell Econòmic i Social, tot i les crítiques fetes des de l'Executiu a la credibilitat de la primera institució i la decisió de tancar la segona.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube