Imprimeix
PDF

Armengol: "Bauzá no sap governar contra la crisi econòmica ni contra la corrupció del seu partit"

191112 Armengol i Costa Els socialistes exigiran al president "explicacions i solucions davant la greu crisi econòmica, social i política" que viu la Comunitat Autònoma, durant el Debat de Política General

Palma, 19 de novembre 2012.- El Grup Parlamentari Socialista demanarà demà al president Bauzá "explicacions i solucions" per sortir de la greu crisi econòmica, social i política que viu la Comunitat Autònoma, davant la seva evident manca de lideratge. "Bauzá no sap governar contra la crisi econòmica ni contra la corrupció del seu partit", ha denunciat avui la portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol.

Després d'un mes amagat dins el Consolat o de viatge, Bauzá haurà de donar la cara finalment demà, durant el Debat de Política General,  en el Parlament.  El Partit Socialista espera que Bauzá "no es passi tot el debat parlant de l'anterior legislatura, perquè ell ja du 16 mesos de Govern i té la seva pròpia herència", ha assenyalat Armengol.

Durant aquest temps, "el govern d'homes" del Sr.Bauzá no ha estat capaç de posar en marxa mesures ni mecanismes per millorar la vida dels ciutadans de Balears, ha recordat Armengol. Les seves polítiques, l'obsessió per retallar i per l'austeritat han aconseguit tot el contrari: enfonsar les Illes Balears en la recessió econòmica, amb un rècord històric d'aturats i un 20% de la població en risc de pobresa.  Per això,  els socialistes exigiran demà a Bauzá "el seu full de ruta" pel que queda de legislatura, les seves propostes per aconseguir la recuperació. I això menys d'una setmana després que 80.000 persones sortissin al carrer a Balears per protestar en contra de les polítiques dels Governs del PP.

Armengol ha lamentat que "a la crisi social i econòmica, se n'ha afegit una més, la crisi per la presumpta corrupció massiva dins el Partit Popular, que fa la situació encara més difícil". La socialista ha opinat que "els ciutadans tenen dret" a que el president del Govern i del partit que dóna suport al Govern els doni una explicació.  La presumpta trama de corrupció massiva per finançar el Partit Popular "és una acusació molt greu", ha opinat Armengol. "I el president del PP encara no ha sortit ni a posar odre ni a donar cap explicació", ha afegit.

 "No es tracta d'un cas aïllat, sinó de quasi la meitat d'un partit investigat fiscal i judicialment per una trama de corrupció massiva", ha explicat la diputada Pilar Costa.  El Partit Socialista "treballarà fins al final perquè qualsevol euro presumptament malbaratat es torni a les arques d'aquesta comunitat ja que els milions d'euros desviats són milions d'euros que els ciutadans han deixat de percebre en serveis", ha dit Costa. També insistiran els socialistes fins que "es retorni la legalitat" a aquesta comunitat autònoma.

Manca d'autoritat política i moral  

El president Bauzá, que havia fet de la integritat i la transparència la seva bandera, "no té ara autoritat política ni autoritat moral", ni dintre del seu partit ni davant la ciutadania, ha opinat Costa. Ell mateix ha estat "el primer en  incomplir" el seu compromís de ètic, i té una investigació a fiscalia, ha mentit en la seva declaració de bens i activitats i nega a l'oposició l'informe sobre la seva compatibilitat. "El que Bauzá nega a l'oposició, ho acabarà donant la justícia", ha advertit Costa.

Armengol ha opinat que Bauzá "té aquesta taca" d'haver mentit i haver amagat informació ell mateix, i d'haver aprofitat el codi ètic en les seves lluites internes de partit i haver-lo oblidat quan no l'interessa. Per això ara "no fa absolutament res" ni per explicar ni per posar ordre dintre del seu partit ni dins el seu Govern.

De fet, Armengol ha considerat  "lamentables els espectacles públics" que estan donant alguns membres del Govern les darreres setmanes, que denigren el propi Govern, davant el silenci del president. Precisament aquests espectacles i festes demostren la descomposició d'aquest Govern, que hauria d'estar fent front a la crisi i no fa res.

La socialista ha considerat lògic que, davant aquests espectacles, els ciutadans "es demanin si aquest és el Govern que ens traurà de la crisi". El PP i el Govern no transmeten cap confiança ni tenen ja la més mínima credibilitat, ha apuntat.  Pilar Costa ha afegit que "no pot passar ni un dia més que la descomposició política d'aquest Govern no tingui resposta per part de la primera autoritat de la Comunitat".

.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube